Oktober 2004

Hindernisbaan
Zaterdag 30 oktober 2004
Verkenners – Zo 31-10-2004:

Afgelopen zaterdag stond voor de verkenners het maken van een Hindernisbaan (HiBa) op het programma. Na de vlag werd gebrainstormd waaruit de HiBa moest bestaan. Na dit overleg werd de groep in tweeën gedeeld om aan de slag te gaan met de verschillende onderdelen. Na hard werken bestond het parcours uit een grote loopbrug door de kampvuurkuil, hindernissen om overheen, doorheen, tussendoor en onderdoor te gaan, een apenbrug en als slotakkoord het onderdeel paaltjedraaien waar rondjes gedraaid moeten worden voor het laatste stuk na de eindstreep. Na een spannende strijd waren de Eksters met een miniem verschil het snelste met de hele patrouille over de HiBa gekomen. Nadat alle onderdelen weer snel waren afgebroken was de middag alweer voorbij en kon iedereen weer naar huis om weer uit te kijken naar het weekendje dat volgende week op het programma staat.

SUPER GAMES!
Zaterdag 23 oktober
Welpen – Ma 25-10-2004:

Afgelopen zaterdag was de laatste zaterdag in de herfstvakantie en dat was goed te merken. Er kwamen gelukkig wel nog 16 welpen naar scouting, van de 30… Maar we hebben flink veel lol gehad!
Rama was er om ons te helpen, aangezien Sona en Shere Khan op cursus waren. Eerst deden we een nieuw spel: krokodillenbal. Dit leverde flink veel gelach en geschreeuw op. Hierna gingen we levend kwartetten.Dat was nog best moeilijk. Jeffrey hield het als langste vol en had gewonnen. Rama en Kaa namen de welpen na het drinken en de chippies mee voor een potje boompje verwisselen, zodat Sahi en Raksha het lokaal konden verbouwen voor een flink potje vierkantenkantenspel en ‘knock your socks off’. Hier gingen alle welpen helemaal los, vooral toen de staf ook mee ging doen om zoveel mogelijk sokken te verzamelen. Voor je het weet is het dan alweer vijf uur en was het alweer tijd om te vlaggen.

Routetechnieken
Zaterdag 23 oktober 2004
Verkenners – Zo 24-10-2004:

Afgelopen zaterdag zijn de verkenners bezig geweest met het oefenen van een aantal routetechnieken. Er waren drie onderdelen.
Het eerste onderdeel ging over kompasschieten. Samen met een staflid ging een patrouille dan naar buiten om een aantal verschillende richtingen te schieten met een kompas. Daarbij werd dan uitgelegd door een staflid hoe dat precies werkte.
Het tweede onderdeel ging over kruispeilingen. Met behulp van een kaart werd er uitgelegd hoe een kruispeiling werkt, waar hij uit bestaat en hoe je deze oplost. Ook was er voor de patrouilles de gelegenheid om zelf een kruispeiling uit te zetten.
Het derde onderdeel duurde wat langer. Samen met een staflid werd er een tocht gelopen in het bos waarbij de verkenners zelf de route moesten tekenen. En natuurlijk op verschillende manieren; een makkelijke kruispuntenroute, een bolletje/pijltje route en een strippenkaart. Natuurlijk werd er uitgelegd door de PL of een staflid waar er op gelet moest worden zodat dit allemaal geen probleem meer oplevert.
Daarna was het tijd om nog even iets te drinken en een kort spelletje paaltjesvoetbal.

Jota
15-17 oktober
Allen – Ma 18-10-2004:

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver! Impeesa heeft voor het eerst sinds jaren weer meegedaan aan de JOTA (Jamboree On The Air).
Donderdag en vrijdagavond werd er een toren opgebouwd voor de zendmast. Deze was ongeveer 15 meter hoog. Vrijdagavond hebben we met de staf en rowans geluisterd naar de opening. Na de opening hebben we uiteraard gelijk geprobeerd om wat contacten te leggen met andere groepen. Dit ging erg goed.
Op zaterdag was er ook een programma voor de welpen en verkenners. Deze kregen per nest/patrouille een rondleiding en mochten dan ook zelf zenden en doen. De welpen en verkenners hebben daarbij heel veel groepen in Nederland aan de lijn gehad. Naast zenden werd er op een computer ook nog een website gebouwd. Deze staat nu ook on-line op de welpen en verkenner pagina. De welpen hebben ook nog een stukje geschreven over de JOTA en dat kan ik jullie natuurlijk niet onthouden.

jota 2004

joël,max: wij nest brijn ginnen vandaag gingen vandaag vier aktivieteiten
bigmoude,zenden,spel,bakkie’s,we1psiebouwen
ik ben een welp jota houd in :
zenden met anderen scouting groepen
bijv mabitoba dus je zend met anderen groepen van de scouting in andere landen of gewoon in nl.
Je hebt het er over hoe het is bij hun op de scouting en hoe de begelijders heten,en hoe de scouts
het vinden enz.

Harald het beste verhaal van jota 2004 helaas was ik een uur te laat maar toen ik er was gingen we op de computer iets doen en daarna gingen we iets leuks doen met een zender. we gingen we een man opsporen en we vonden een jas met een kaart en toen vonden we insingjes. even pauze en toen weer aan het werk. Toen gingen we zenden en krege kotakt met de ene roan. Toen ginge we vlage en zat de hele dag erop.

Tot zover het verslag van de welpen.
Nadat de welpen en verkenners weg waren, nam de staf het roer over. We hebben toen nog de nodige contacten kunnen leggen met groepen uit Nederland, België en verschillende in Noorwegen.
De rowans zijn nog langs de andere groepen in Amersfoort geweest om daar even een kijkje te nemen en te zien hoe het daar aan toe gaat. Daarna hebben ze ’s avonds ook nog een dropping gehad.
De zondag was voornamelijk opruimdag en iedereen ga na een lang weekend met een tevreden gevoel naar huis. We hebben dit allemaal te danken aan Henk en Peter-Paul, onze zendamateurs van dit weekend. Hulde en drie-werf voor hun.

Installatie
Zaterdag 9 oktober 2004
Verkenners – Wo 13-10-2004:

Zaterdag 9 oktober 2004 was het dan zover; de installatie. Iedereen die geïnstalleerd zou worden kwam iets eerder zodat we de gelegenheid hadden om de wet en de belofte te bespreken. Voor alle familie leden was er de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.
Om 14u was het dan eindelijk zover. Eerst werd er gevlagd en na de vlag mochten Reda, Daan, Patrick, Ramino, Patrick, Rick, Laurens, Robbert, Dennis, Cedric en Bart één voor één hun linkerhand op het Impeesa-vaandel laten rusten en de verkennerbelofte opzeggen: “Ik beloof mijn best te doen, een goed verkenner te zijn, iedereen te helpen waar ik kan, en me te houden aan de verkennerwet. Jullie kunnen op me rekenen.” Daarna werd bij iedereen zijn installatie-teken, speltakteken en naambandje opgespeld, de das omgedaan en de hoed opgezet. Dan mochten de PL’s nog de patrouille-linten opspelden. We hebben nu tien nieuwe verkenners en één nieuw staflif mogen verwelkomen.
Na de installatie nam iedereen afscheid van de ouders en gingen we naar het varenveld voor een spel Levend Stratego, geheel in het kader van scouting. De hoogste rang was de ‘Wereld Scouting Bond’. Verder waren er ‘Scouting Nederland’, Regio Utrechtse Heuvelrug’, ‘Scouting Impeesa’, ‘Verkennertroep’, ‘Patrouille’ en de ‘Welpenhorde’. De ‘Welpenhorde’ was de bom en die kon alleen onschadelijk gemaakt worden door de ‘Verkennertroep’. Verder was ‘Patrouille’ de spion welke de ‘Wereld Scouting Bond’ onschadelijk kon maken. Na een tijdje spelen was de vlag gevonden en konden we terug keren naar het troephuis waar we even wat hebben gedronken. Gelukkig was het toen al weer tijd voor de eindvlag.

Jota
15-17 oktober
Allen – Do 7-10-2004:

Zaterdag 16 oktober is het dan zo ver! We gaan met Impeesa voor het eerst in jaren weer meedoen met de JOTA. (Jamboree On The Air) We gaan contacten leggen met andere scoutinggroep in Nederland en misschien wel van over de hele wereld. We hebben twee zendamateurs die ons willen helpen. (hulde aan Peter Paul en Henk) Deze zullen ook materiaal voor ons meenemen. Voor de Stam en Rowans zal er een heel weekend zijn. Voor de welpen is de opkomst van 12.30 tot 17.00 uur en voor de verkenners van 12.30 tot 17.30.
Naast alleen zenden staan er nog andere leuke dingen op het programma!!!! Wat……..dat zal je zaterdag zien!

Uitnodiging installatie
Zaterdag 9 oktober 2004
Verkenners – Do 7-10-2004:

Op zaterdag 9 oktober 2004 worden de nieuwe verkenners geïnstalleerd. Dit vindt plaats tussen 14u & 15u. Hierbij willen we de ouders, familie en vrienden uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.
De volgende mensen zullen worden geïnstalleerd:
– Daan Biegstraaten
– Patrick van den Bogaard
– Ramino Brantenaar
– Patrick Heerschop
– Rick Holtman
– Laurens van Leyden
– Robbert van Oeveren
– Dennis Rück
– Cedric Vivié
– Bart de Vries

Wijnand de Wandelaar
zaterdag 2 oktober
Welpen – Di 6-10-2004:

Vandaag kregen de welpen onverwacht bezoek van een reiziger. Wijnand de Wandelaar. Hij was helemaal verkeerd gelopen want hij moest in Venlo zijn en kwam bij ons aangelopen. We hebben hem verteld dat hij helemaal verkeerd zat. Aangezien wij vandaag toch met tochttechnieken bezig wilde gaan hebben we Wijnand uitgenodigd om met ons mij te kijken. We zijn met verschillende routetechnieken bezig geweest. Bolletje pijltje, kruispuntroute, fotoroute en de strippenkaart.
De staf had allemaal spelletjes hiermee bedacht en als het goed is kunnen alle welpen nu een tocht lopen. Na al dit leren hebben we limo gedronken en hebben de welpen hun nieuwe nestdriehoekjes gehad. Dit was nog niet gebeurd. Daarna lekker naar het varenveld om boskwartet te spelen. Ook in het thema tochttechnieken.
Bij de vlag hebben we afscheid genomen van Wijnand de Wandelaar. Volgende week komt hij weer. Maar dan gewoon met de trein. Kijken wat er dan gaat gebeuren………

Primitief koken
Zaterdag 2 oktober
Verkenners – Ma 4-10-2004:

Afgelopen zaterdag gingen de verkenners primitief koken. Per patrouille hadden de verkenners allemaal lekkernijen mee genomen zoals appels, brooddeeg, knakworstjes of hamburgers. Omdat allemaal klaar te maken werd per patrouille een vuur gebouwd. Nadat er voldoende hout gezocht was konden de vuren worden opgebouwd. Al snel stegen de eerste pluimpjes rook de lucht in, hoewel dat bij de ene patrouille sneller ging als bij de ander waren er op een gegeven moment vier (de staf had ook een vuur) mooie vuren. Terwijl het eten werd voorbereid was er voldoende as ontstaan om het eten tussen de hete kolen te leggen dan wel het brooddeeg aan een stok bij het vuur te houden. Nadat iedereen was uitgegeten moest er weer opgeruimd worden en werden alle gebruikte materialen weer schoongemaakt. Toen dat allemaal gedaan was werd er gevlagd en kon iedereen na het corvee met een ‘vol’daan gevoel weer n! aar huis.

(A)PL training 2004
vr. 24 t/m zo. 26 sep. 2004
Verkenners – Vr 1-10-2004:

Afgelopen weekend vond de (A)PL Training 2004 plaats. Deze training wordt door de regio georganiseerd en is speciaal bedoeld voor de Patrouille Leiders en de Assistent Patrouille Leiders. Het doel is om de (A)PL’s te leren wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn en leren ze hoe ze hun ploeg optimaal kunnen “leiden” en waar ze allemaal op moeten letten. Ook komen de nodige technieken aan bod.
Verder is het ook een erg gezellig weekend waar verschillende groepen aan deelnemen. Van Impeesa deden Bram en Ruben mee en Paul en Robbert Jan zaten in de organisatie.
Op vrijdagavond begon het in Barneveld. Alle deelnemers werden verdeeld in tijdelijke patrouilles ingedeeld en kregen één of twee begeleiders. Een PL en een APL uit deze tijdelijke patrouille kregen de leiding en dan kon iedereen beginnen met het programma. Het eerste onderdeel was het lopen naar het kampterrein. Na een korte tocht kwam je op station Barneveld. Daar gingen we met de trein naar Lunteren. Vanaf het station in Lunteren was het nog een klein stukje lopen naar het kampterrein aan de Boslaan.
Nadat een patrouille was aangekomen op het kampterrein moeten ze met behulp van een zeil en wat touwtjes een primitieve overnachtingsplek bouwen. Op zaterdagochtend werd het kamp officieel geopend met het hijsen van de vlag. Dan kon elke patrouille beginnen met het bouwen van een patrouillekampje. ’s Middags was er een grote oriëntatietocht in het bos rondom het kampterrein waarbij je op de centrale post leuke opdrachten kon doen. Deze waren er elke keer op gericht dat je kon oefenen om opdrachten met je patrouille uit te voeren. Je moet dan altijd uitleggen wat er verwacht wordt en dan samen met de rest van je patrouille besluiten hoe je dat gaat aanpakken. Ook waren er onbemande posten waarbij het even duurde voordat je ze gevonden had.
’s Avonds was er een avondspel waarbij je verschillende geluiden moest opsporen. In het donker was dit erg leuk. Daarna was er nog even kort een kampvuur.
Op zondagochtend was er na het ontbijt tijd om een aantal workshops te volgen. Je kon kiezen uit “Knopen”, “Wat als.” en uit “EHBO”. Daarna was het helaas al weer tijd om de patrouillekampjes af te breken en de spullen op te ruimen. Na de lunch werd het weekend afgesloten door het strijken van de vlag. Als bewijs van deelname kregen alle deelnemers een oorkonde en een insigne van de (A)PL training.
Dankzij alle leuke deelnemers en enthousiaste medewerkers is het een heel succesvolle training geweest.

Dit vind je misschien ook leuk...

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten