Archief

Allereerst zal ik wat vertellen over de groep zelf. De groepskleuren zijn paars en oranje. De groep is opgericht in 1926. De groep is de derde groep van Amersfoort. Impeesa is ontstaan na groep 1 en groep 2 van Amersfoort. Vandaar dat onze groepsdas ook uit twee kleuren bestaat. Als je meer over de geschiedenis van onze groep wilt weten, dan kan je terecht op de geschiedenis-pagina.

Impeesa is niet zomaar een naam gekozen voor een scoutinggroep, maar heeft een mooie historische lading. Impeesa betekent de wolf, die nooit slaapt oftewel the wolf that never sleeps. De Matabele, een afrikaanse stam, gaven Lord Baden-Powell deze naam, tijdens een van zijn vele tochten door het ruige Afrika. Meer hierover op de geschiedenis pagina.

Impeesa is opgericht in 1926 destijds onder de vlag van de Nederlandse Padvinders Vereniging (NPV), nu zijn we onderdeel van Scouting Nederland (SN). De NPV was alleen voor jongensgroepen. Onze groep bestaat nu nog steeds louter uit jongens. Bij de welpen en de verkenners wordt regelmatig aandacht geschonken aan de echte scouting technieken, zoals hiken, knopen en dat soort dingen. Het belangrijkste van alles is echter, dat wij als groep, maar een doelstelling hebben. Namelijk het ervoor zorgen dat onze jeugdleden het naar hun zin hebben. Elke zaterdagmiddag, weekendjes en zomerkampen zijn een groot feest bordevol avontuur en leuke spelen. We proberen zoveel mogelijk programma’s te varieren, zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Zowel voor geroutineerde scouts als nieuwe jongens is het een uitdaging om bij scouting Impeesa mee te draaien.