Website

Website

De geschiedenis van de Impeesa home page

Half februari in het jaar 1996 vond de geboorte van de Impeesa home page plaats. De pagina werd opgezet door Rob Leijenaar. De pagina bevond zich toen op de server van de faculteit Informatica aan de Universiteit Twente en stond volledig in het teken van ons 70-jarige bestaan. De pagina is niet meer te bereiken via het adres http://www.cs.utwente.nl/~leijenaa/impeesa.html.

Als eerste werd er een tellertje geinstalleerd, zodat goed kon worden bijgehouden hoeveel mensen er geinteresseerd waren in onze pagina. Het eerste tellertje is tot stilstand gekomen op het aantal van 515 hits. Dit aantal moet dus opgeteld worden bij het aantal van het nedstat tellertje.

De inhoud bestond uit een verhaaltje over Impeesa, de welpen, de verkenners en de welpen. Dit alles was op een pagina te vinden. Er werd geexperimenteerd met een paars-oranje achtergrond. Dit kwam niet uit de verf. Uiteindelijk werd de vaste achtergrond oranje en de tekst in het paars. Dit heeft lang stand gehouden, er werd regelmatig gezocht naar de juiste combinatie van het paars en het oranje. De uiteindelijk combinatie is nu nog te vinden op een pagina.

Ondertussen werd de pagina steeds verder uitgebreid. De welpen, verkenners en rowans kregen hun eigen pagina. Er kwam een groepsfoto en er kwam informatie over ons troephuis.

Na een jaar heb ik zelf een server opgezet. De pagina groeide snel. Door de engelse versie en de uitbreiding van de plaatjes op de site. Ik besloot om een eigen server op te zetten. In januari 1997 was deze operatief. Eerst werd alles op allebei de plaatsen gelijk onderhouden. Na verloop van tijd heb ik op de Informatica server een verwijzing gemaakt naar mijn eigen server. Nu ik mijn eigen server heb, kon er ook een gastenboek worden opgezet.

Nu er geen beperkingen meer zaten aan de hoeveelheid mb’s, kon de pagina weer worden uitgebreid. Er verscheen een uitgebreide foto galerij. Elke speltak kreeg zijn eigen galerij om er zijn eigen foto’s in te zetten.

De liedbundel werd ook eindelijk on-line gezet. Middels een index pagina kan je zelf kiezen welk liedje je wilt zien. De hele liedbundel werd onder verdeeld in pagina’s met elk tien nummers erop. Later vond ook nog een indexering plaats aan de hand van de taal van de nummers. Nu de liederen on-line stonden konden de yells niet achterblijven. Zo geschiedde dat er nu ook een beperkte hoeveelheid yells on-line staan.

Wat zou het volgende project worden? Ha, de technieken pagina. De verkenners beschikken over verschillende hand-outs met informatie over verschillende technieken, zoals knopen, schetsen, morse, semafoor en noem maar op. Deze werden ingescand, bewerkt en vervolgens op het internet gezet.

Impeesa heeft ook nog een groepsblad, ’t Spoortje genaamd. Deze is ook on-line te bezichten, momenteel nog wel vol in ontwikkeling maar toch. Daarnaast zijn we in september 1997 begonnen met flyers uit te delen en het maken van een folder voor het werven van leden. De folder is ook te bezichtigen.

Dit is wat er tot nu toe allemaal is gebeurd met de Impeesa home page. Dit gebeurde allemaal in het tijdbestek van net geen twee jaar. Vanaf heden zal bij worden gehouden wat er veranderd wordt aan de pagina.

Wat is nieuw?

29-1-1998

De pagina over de geschiedenis van de Impeesa home page.

Tevens wordt er weer ge-experimenteerd met de achtergrond en de tekstkleur.

23-2-1998 16:18:08

Er is een aparte pagina aangemaakt waarop links zijn te vinden naar andere scouting pagina’s.

Monday, March 30, 1998 10:26 PM

De eerste aanzet is gemaakt tot de nieuwe vormgeving van de Impeesa web site. Er is een kale versie van de Impeesa web site bijgekomen.

Het laatste Spoortje nieuwe stijl is ook opgenomen in de website.
Tevens zijn er een aantal nieuwe foto’s van de rowans.

6-4-1998

De stijl van de B-versie is nu uniform.

Er is een gedeelte toegevoegd aan de technieken pagina’s, namelijk een verhaal over petroleum branders en bij kaart technieken over het oleaat. Ook is het nieuwe Spoortje toegevoegd aan de B-versie.

Bij de pagina over het troephuis zijn uitgebreide route beschrijvingen aanwezig naar het troephuis.

7-4-1998

Er is een pagina bijgekomen waar men zich kan aanmelden als nieuw lid. Tevens zijn er nog hier en daar wat kleine veranderingen doorgevoerd.

8-4-1998

De eerste aanzet is gemaakt voor de uitgebreide site en is nu te bezichtigen.

16-4-1998

De opening van de Members Only pagina vond vandaag plaats. Deze pagina is alleen voor leden van Impeesa en is beveiligd met een wachtwoord.

De april editie van ’t Spoortje staat nu ook on-line. Dus ’t Spoortje is eerder in electronische vorm te bezichtigen dan in papiervorm.

26-5-98

Een week geleden is de foto gallerij in de uitgebreide versie veranderd. Er wordt nu maar een foto geladen en je kan door middel van JavaScript browsen tussen de verschillende foto’s en gallerijen.

Vandaag is een JavaScript toegevoegd aan de welkomstpagina. Deze gaat na of het adres impeesa.student.utwente.nl is of cam039102.etc. Als het adres cam039102 is dan wordt men doorverwezen naar impeesa. Dit in verband met het JavaScript van de foto gallerij.

Tevens is sinds vandaag de web site te bereiken via ons scoutnet account. Het adres is http://users.scoutnet.nl/~impeesa

26-8-1998

Vandaag is het kampboekje van het afgelopen zomerkamp van de verkenners op de pagina gezet. Hij is te vinden op de pagina van de verkenners.

17-9-1998

Vanaf heden regelt een javascriptje naar welke versie van de pagina wordt gegaan. Het script controleert de versie van de browser en stuurt je dan automatisch door naar een van de pagina’s. Tevens wordt de algemene pagina met een uitleg over de verschillende pagina’s geladen, zodat je als er iets fout gaat altijd daar nog terecht kan.

6-10-1998

Vandaag zijn de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zoals de nieuwe patrouille indeling en nieuwe e-mail adressen.

13-10-1998

De pagina van ’t Spoortje is iets veranderd. De inhoudsopgave van de december 1997 editie is verplaatst naar de pagina waar de inhoud van dit Spoortje staat. Tevens kan je na elk stukje terugspringen naar de inhoudsopgave.

16-10-1998

Er is vandaag een script toegevoegd aan de verschillende techniekenpagina’s, die nagaat of de pagina’s in een frame zijn geladen. Zo wordt je direct doorverwezen naar het begin van de techniekenpagina’s als je er onverhoopt middenin mocht vallen.

22-10-1998

De pagina met links is vandaag aangepast. Verouderde links zijn weg gehaald en er is een nieuwe rubriek toegevoegd.

14-1-1999

De pagina heeft vandaag een grote up-date ondergaan. Al het achterstallige werk is vericht, de engelse versie is uitgebreid, de uitgebreide nederlandse vesie heeft wat veranderingen ondergaan en er zijn hier en daar wat javascripts verbeterd en aangescherpt. Hiermee worden weer wat toekomst plannen geschiedenis.

21-1-1999

Kleine wijziging aan het scipt van de inhoudsopgave van de uitgebreide versie. Nu blijft het plaatje oranje als je erop klikt en verandert pas weer terug als je op naar een andere pagina gaat.

27-1-1999

Het e-mail adres van Rama Jonker is veranderd in rama.jonker@scoutnet.nl.

Er is een apart e-mail adres voor het verhuur, namelijk impeesa.verhuur@scoutnet.nl

Het adres van Rama Jonker is toegevoegd in de lijst op de staf pagina.

Als je de technieken pagina niet binnen komt via de Impeesa site dan wordt er gevraagd of je naar de Impeesa web site wilt.

Er is een begin gemaakt met de engelse versie van de technieken pagina.

28-1-1999

Onze site is toegevoegd aan de Nederlandse wek webring.

Er is een nieuwe pagina gemaakt. Namelijk een pagina met allerlei programma’s en aanverwante bestanden. Op de pagina kan je deze down loaden. Vooralsnog is deze pagina alleen te bereiken via de staf pagina. Waarschijnlijk is die binnenkort via de de hoofdpagina te bereiken met een eigen icoontje.

11-2-1999

De welpen, verkenner en rowan pagina’s zijn verbeterd. Er is nu een duidelijker verhaal en overzichtelijker, vind ik althans.

De c-versie van de gallerij is iets veranderd. Op de begin pagina staat nu een selectiebalkje, zodat je gelijk naar de gewenste gallerij kan. De reunie gallerij is samengevoegd met de gezamelijke activiteiten gallerij en er is een speciale gallerij voor oud-stafleden gekomen.

Op de pagina van de rowans is nu het zomerkampverhaal beschikbaar van Robbert-Jan Meijer over het afgelopen zomerkamp van de rowans in Frankrijk.

19-2-1999

Er is een begin gemaakt met de geschiedenis van Impeesa op het internet te zetten. Het maakt gebruik van de nieuwste technologie, namelijk style sheets en dynamic html.

18-3-1999

Er is nu informatie beschikbaar over de leden wervingsactie die gepland staat op 10 april 1999 in de Hamershof in Leusden-Centrum.

14-4-99 0:49:01

De C-versie heeft een nieuwe begin pagina. Er wordt nu uitgebreid gebruik gemaakt van dynamic-html om het geheel flitsender te maken. De oude tekst staat er nog wel onder voor de iets uitgebreidere informatie voorziening.

15-4-99 22:04:11

Er is nog meer dynamiteit aan de site toegevoegd. De liedbundel wordt nu ondersteund door een mooi knapperend vuurtje. Op verschillende pagina’s is een dropdown dynamic-html inhoudsopgave geinstalleerd, zodat iedereen een goed overzicht kan verkrijgen van wat er op de pagina is te vinden.

22-4-99 15:51:38

Zojuist is de versie voor 4.0 browsers verbeterd, zodat er geen foutmeldingen meer komen in ie4 met het script die een beschrijving geeft als je met je muis over een link gaat in het bovenste frame.

Later op de dag verder aangewerkt. Ie4 gebruikers krijgen nu gewoon de mededeling dat ze even geduld moeten hebben.

23-4-99 16:06:30

Het lek lijkt boven. Ie4 gaf errors als je de pagina gebruikt voordat de pagina helemaal geladen was. Dat is niet opgelost, maar ie4 gebruikers krijgen nu een window, waarin ze gevraagd wordt om te wachten met het gebruik maken van de pagina, totdat deze helemaal geladen is. Netscape gebruikers krijgen dat niet! 🙂

6-5-99 17:49:05

Zojuist zijn er een aantal documenten toegevoegd aan de downloads pagina. Deze pagina is te bereiken via de staf pagina. Tevens worden vandaag en de komende dagen alle pagina’s weer iets verbeterd, zoals een nieuwe achtergrond bij de rowans en een kleine aanpassing van de achtergrond bij de welpen.

17-5-99 13:41:54

Het knapperende haardvuur bij de liedbundel pagina wordt nu niet meer aangeroepen door een java-applet, maar door de embed en bgsound tags te gebruiken. Dit scheelt veel laadtijd.

28-5-99 18:08:43

Er is nu een aparte C-versie van de technieken pagina. Er wordt nu gebruik gemaakt van style-sheets en dynamic-html.

1-6-99 17:43:21

Op sommige pagina’s is een kleine aanpassing geweest, namelijk door middel van style sheets is de onderlijning van links weggehaald.

Er zijn twee kampboekjes toegevoegd aan de rowan-pagina, namelijk die van het zomerkamp 1997 te Kandersteg en van 1998 te Asnelles.

3-7-99 18:21:51

Er zijn vijf foto’s toegevoegd aan de verkenner gallerij, twee aan de rowan gallerij en er is een foto toegevoegd aan de staf gallerij.

26-8-99 2:43:38

Er is zojuist een uitleg toegevoegd aan de vaardigheidseisen pagina, die te vinden is op de technieken pagina. Er is een link genmaakt naar een uitleg over hoe een enkel-daks tent opgezet moet worden. Deze is in strip vorm.

Op de links-pagina zijn twee sites toegevoegd. Namelijk een site van onze PL bij de verkenners Kim van der Putten en zijn broertje Reda van der Putten. Ik zou zeggen ga ook even langs bij hun site!

29-8-99 20:46:22

Er zijn foto’s en een affiche toegevoegd aan de pagina met informatie over de Wereld Jamboree 1937 in Vogelenzang. Deze pagina is te vinden op de geschiedenis pagina.

31-8-99 2:19:13

Er is een foto toegevoegd aan de petroleum pagina van een deel van onze primi verzameling. Deze pagina is te vinden onder de technieken pagina.

1-9-99 0:13:27

De java-scripts van de foto gallerij zijn samengevoegd in de scripts java-script-file. Zodoende is het beheren van de omvangrijke collectie foto’s nog maar beperkt tot 2 bestanden in plaats van een stuk of tien. Als je een foto gallerij binnenkomt geeft IE$ echter een paar java-script error meldingen. Deze kan je negeren. Ik zal zo spoedig mogelijk deze problemen proberen te verhelpen. Ze zorgen er echter niet voor dat je de foto’s niet kunt zien. Sorry, voor het ongemak en microsoft bedankt!

3-9-99 17:38:23

Het ongemak voor de IE-gebruikers is nu verdwenen, als het goed is. Tevens zijn er weer 16 nieuwe foto’s toegevoegd, waarmee het totaal op 144 foto’s komt. Er zijn 7 foto’s toegevoegd aan de verkenner gallerij, 5 aan de gezamelijke fotogallerij, 1 aan die van het troephuis en 3 foto’s aan de staf gallerij.

De begin pagina is iets anders opgezet met een onderverdeling per speltak en de teksten zijn hier en daar wat ge-update.

9-9-99 12:54:05

Hopelijk doet de foto gallerij het nu wel weer helemaal zonder fout-meldingen. Tevens zijn er weer foto’s toegevoegd aan het arsenaal. Dit maal zijn er twee foto’s van het afgelopen welpenzomerkamp bijgekomen.

19-9-99 22:51:31

Vandaag zijn er weer drie nieuwe foto’s bijgekomen. Deze foto’s zijn gemaakt met de nieuwe digitale camera van Erick-Jan Jonker. Hij zal binnenkort afreizen naar Kosovo en hopelijk kunnen we van daar nog wat foto’s ontvangen. Alvast veel succes!

4-10-99 19:48:36

Vanaf vandaag maakt onze site deel uit van het SN-webspel. In de Impee-speelhoek zijn verschillende spelen te vinden. Het spel mijnenveger is hiervan onderdeel van het SN-webspel.

13-10-99 21:06:30

Zojuist is het laatste Spoortje toegevoegd. Na al weer meer dan een jaar te hebben gewacht is er eindelijk weer een Spoortje on-line. Ik zou zeggen ga snel kijken op de pagina van ’t Spoortje om het laatste nieuws te lezen en natuurlijk de verslagen van de afgelopen zomerkampen.

30-11-99 23:04:28

Vanaf vandaag is de mirror-site in de lucht. De C-versie is nu iet wat kaal geplukt te vinden op http://home.student.utwente.nl/r.d.leijenaar. Dus mocht het zo zijn, dat de eigen server uitvalt om watvoor reden dan ook, dan is de pagina toch nog bereikbaar via dit adres. Op de pagina zijn alleen niet alle foto’s aanwezig, maar wel een groot deel, omdat de ruimte op dit account beperkt is tot 10mb.

3-12-99 2:41:18

Zojuist zijn er wat plaatjes toegevoegd aan de geschiedenis pagina. Als je naar de geschiedenis pagina gaat en in het linker drop-down menu kiest voor advertentie’s, dan zie je nu een aantal ouderwetse advertentie’s en als je kiest voor wedstrijden dan vind je bij 1950 en 1963 een krantenartikel over de landelijke scouting wedstrijden, die overigens in 1954 door de eksters werden gewonnen.

14-12-99 0:35:42

Op de troephuis pagina is nu een overzicht te vinden, waarin alle data staan dat het troephuis reeds is verhuurd. Zo kan je zien of jouw gewenste datum voor het zomerkamp nog vrij is.

24-12-99 1:36:36

Vandaag, of eigenlijk gister, is de achtergrond veranderd en wordt er vanaf heden bij de C-versie meer gebruik gemaakt van style sheets.

10-1-00 18:22:13

Zojuist is de verhuurlijst ge-update op de troephuis-pagina. Zo kan je zien welke perioden ons troephuis nog vrij is voor verhuur.

Er zijn bezoekerscijfers toegevoegd aan de web site info pagina.

14-1-00 18:47:16

Er zijn drie buttons toegevoegd aan de index-buttons bovenaan de pagina, te weten een button voor de games-pagina, voor de snol-pagina en voor de nog te openen Imp-E-shop.

Tevens is de lay-out van de technieken-pagina’s gelijk getrokken met de nieuwe vormgeving.

24-1-00 17:33:19

De spelen mijnenveger en torens van Hanoi zijn onderdeel van het SN-webspel, die voldoen nu aan de nieuwe lay-out.

Er zijn zeven foto’s toegevoegd aan de foto gallerij. Het zijn foto’s gemaakt tijdens het weekend van 11 op 12 december. De welpen hadden toen vader een zoon-weekend, hier zijn drie foto’s van en de rowans en verkenners hadden een bikkel-weekendje dat hopeloos verregent was. Er zijn drie foto’s van de verkenners en eentje van de rowans.

De Imp-E-shop is on-line!

10-2-00 23:23:03

De geschiedenis pagina is veranderd. De lay-out is nu compleet anders. Je kan nu over elk jaar apart iets lezen. De overzichten zijn nog steeds aanwezig. Tevens is er het een en ander bijgekomen vanaf het jaar 1985, namelijk kleine verslagen van zomerkampen, die ik heb meegemaakt. Hiermee hoop ik goed voorbereid te zijn op alles wat nog gaat komen, want momenteel zijn twee oud-stafleden bezig het archief opnieuw te rangschikken. Als alles goed gaat, dan komt alles van begin tot eind op de site te staan.

15-2-00 22:04:04

Er zijn 10 (tien!) foto’s bijgekomen in de foto gallerij van de rowans. Het gaat om zomerkamp foto’s van het zomerkamp Trois-Ponts in 1993. Dit was het eerste rowan zomerkamp van jullie eigen hopman.

De foto gallerij heeft een iets andere lay-out gekregen. Er wordt nu gebruik gemaakt van een style sheets, de functie’s worden nu in een apart frame geladen en er is een extra functie toegevoegd. Bij elk gallerij is nu een drop-down menu aanwezig met een korte beschrijving van elk foto en door hier op te klikken ga je dan anar de betreffende foto.

Er zijn 9 foto’s toegevoegd aan de verkenner gallerij. Het gaan om foto’s van het afgelopen zomerkamp, de Jamborette Haarlem. Het totaal aantal beschikbare foto’s komt daarmee op 175 en in de verkenner gallerij op 56 foto’s. Er is dus genoeg te zien.

28-2-00 15:33:12

Zojuist is het laatste Spoortje toegevoegd. Deze werd begin deze maand tijdens de boerenkoolfuf uitgedeeld. Natuurlijk is ook het archief van ’t digitale Spoortje weer bijgewerkt.

Er zijn twee polaroid foto’s toegevoegd aan de foto gallerij. Er is een foto bij van de staf en een foto van het stafhok. Dus kijk in de gallerij van de staf of het troephuis om de foto’s te bezichtigen.

Het e-mail adres van Bert Gijtenbeek, onze concierge, is toegevoegd op de staf pagina.

Tevens zijn er vandaag ook nog 12 foto’s toegevoegd aan de foto gallerij van de rowans. Het gaat hierbij om 11 foto’s van het zomerkamp van 1994 en een foto van het MOC-weekend in Luxemburg in 1995.

1-3-00 23:58:46

De technieken pagina is nu op dezelfde manier door te nemen als de geschiedenis pagina en de foto gallerij. Er is tevens een pagina over yakar draaien bij gekomen. Deze is echter nog erg kaal, maar hier wordt aan gewerkt.

30-3-00 18:28:27

De technieken pagina is een klein beetje veranderd hier en daar. De inhoudsopgave is verbeterd, op de vaardigheidseisen pagina zijn links naar technieken toegevoegd, plaatjes zijn aangepast en er zijn twee foto’s toegevoegd aan de pagina over yakar draaien.

12-4-00 15:43:48

I quote:”

Je hebt de ScoutQuest Award gewonnen!

Gefeliciteerd!

Een tijdje geleden heb jij of iemand anders jouw site genomineerd voor een ScoutQuest Award. De ScoutQuest Award wordt weggegeven door de webmasters van htpp://www.ScoutQuest.com

” end quote.

Vandaag heb ik de ScoutQuest Award op de site geplaatst.

Tevens is er op de links pagina een banner geplaatst van het webspel. Onze groep neemt momenteel met twee spelen deel in het webspel.

13-4-00 14:56:36

Zojuist is de verhuurlijst ge-update op de pagina van het troephuis.

17-4-00 12:49:49

Er zijn 12 foto’s van het zomerkamp Jamborette Haarlem) van de verkenners toegevoegd aan de fotogallerij. Hiermee komt het totaal aantal foto’s voor het eerst boven de 200.

19-4-00 0:56:15

Er is nu informatie over koninginnedag 2000 te vinden op de ledenwervingspagina. Ga gauw kijken, dit mag je niet missen!

20-4-00 16:22:20

Vanaf heden zijn we bereikbaar via ons eigen domein. http://www.impeesa.nl.

Je kan nu ook chatten op onze site. Ga snel kijken bij de Impigames!

26-4-00 13:08:29

Gisteren zijn er een aantal foto’s toegevoegd aan de foto gallerij van oud-stafleden. Tevens is er een foto toegevoegd aan de foto gallerij van de staf.

De inhoudsopgave is iets veranderd. De buttons technieken en site info zijn omgewisseld.

22-5-00 23:08:49

Zojuist is de verhuurlijst vernieuwd. De laatste wijzigingen zijn doorgevoerd. Er is nog steeds een week in juli vrij voor verhuur, dus als je nog op zoek bent, check even de troephuis pagina!

Het gastenboek is weer in werking. Het is vernieuwd en nu nog beter!

15-6-00 19:38:52

De staf pagina is veranderd. Er kunnen nu alleen nog maar e-mail adressen worden gevonden en er komen allerlei leuke wetenswaardigheden te staan over de stafleden.

De impeesa bibliotheek is nu ook on-line, binnen Impeesa beter bekend onder impiblio. Hier kan je allerlei documenten vinden en in de toekomst ook een lijst met boeken, die wij bezitten. Vooralsnog gaat het om uitwerkingen van programma’s, spelen, thema’s, hike-boekjes en dergelijke.

Het nieuwe informatie-boekje staat nu on-line en is te bereiken via de ledenwervings-pagina.

20-6-00 18:03:18

De staf pagina is verder ge-evolueerd en op de technieken pagina is er een pagina bijgekomen met de inhoud van een EHBO-kist.

26-6-00 0:20:32

De pagina over de festiviteiten rond het 75-jarig bestaan is nu on-line.

8-8-00 13:24:56

Het verslag van het laatste rowan-kamp in Tsjechie is on-line gezet. Je kan het verslag vinden op de pagina van de rowans.

Er zijn foto’s van het verkennerzomerkamp te Arcen on-line gezet en wel 24 stuks. Je kan ze vinden in de fotogallerij van de verkenners.

17-8-00 21:58:46

Het zomerkampboekje van de rowans staat nu on-line. Het is te vinden op de rowan-pagina en in de impiblio.

Er is nu algemene informatie voor de ouders van welpen beschikbaar in pdf-formaat, tevens is er een pdf-document met namen van dieren uit het jungleboek en een beschrijving van de wet en belofte aan de pagina van de welpen toegevoegd. Deze zijn te vinden in het scroll-down-menu en tevens zijn ook deze documenten te vinden in de impiblio.

21-8-00 12:40:59

Er staan nu foto’s on-line van het afgelopen zomerkamp van de rowans. Het zijn er 14. Je kan ze vinden in de fotogallerij van de rowans.

25-9-00 12:02:20

De laatste verhuurlijst is nu on-line gezet!

2-10-00 23:56:39

Zojuist is de impipoll in gebruik genomen. Hopelijk werkt alles goed.

9-10-00 23:52:58

Er zijn een aantal artikelen toegevoegd aan de Imp-e-shop. Tevens is de imp-e-shop nu ook te vinden onder http://www.impeesa.nl/e-shop.

Trouwens op die manier zijn er nog meer pagina’s te vinden, zoals http://www.impeesa.nl/welpen of /verkenners of /rowans of /spoortje of /technieken, /75jaar, /staf en uiteraard /troephuis.

22-10-2000 22:28:07

Er zijn drie foto’s toegevoegd aan de fotogallerij van de verkenners. Deze zijn genomen door de ouders van Peter, die deze dag werd geinstalleerd.

Ga eens kijken op de staf-pagina. Hier vormt zich momenteel een smoelenboek. De meeste staf en bestuursleden hebben reeds de vragen beantwoord en naar mij opgestuurd.

25-10-2000 13:58:19

Het gastenboek is hersteld in de oude vorm. Tevens worden de scripts op de begin-pagina nu ingeladen met behulp van server side includes, waardoor de irritante pop-up window voor IE is verdwenen en in NN ’t Digispoortje in een keer werkt.

2-11-2000 13:51:48

De impipoll heeft een andere vraag. De bedoeling is om elke maand een nieuwe vraag te hebben. Na een maand verdwijnen de resultaten naar de pagina van ’t Spoortje, net zoals ’t Digispoortje.

17-11-2000 23:59:00

De inhoudsopgave is deze avond veranderd. In plaats van een uitleg in tekstvorm als je met je muis over een link ging, krijg je nu links met betrekking tot de aangeklikte pagina. Dit moet het navigeren verbeteren. Dit dient ter vervanging van de drop-down-menus bij de verschillende pagina’s.

3-12-2000 23:33:12

Er is nieuws over het aankomende jubileum feest on-line. De pagina over het jubileum is te bereiken via http://www.impeesa.nl/75jaar en het feest is nu te bereiken via http://www.impeesa.nl/jubileum-feest.

Er is een link geplaatst met logo van *DE* Gouden Scouting Pagina’s op de link site. Dus je kan nu een cijfer geven aan onze site!

25-1-2001 1:51:13

De reunie pagina is ge-update. Onder 75jaar kan je nu de brief vinden van de boerenkoolfuif en de laatste update van mensen die we nog zoeken en hebben gevonden voor de reunie is nu te bezichtigen. Wie helpt ons met het zoeken van mensen?

Uiteraard is de afgelopen anderhalf maand weer van alles veranderd aan de site. Deze veranderingen betreffen bijvoorbeeld het gedeelte voor leden, dat nu geheel gerestyled is en er is een mogelijkheid voor oud-leden om toegang aan te vragen.

Aan de hand van het aantal bezoekers van dit jaar is er een schatting gemaakt voor het totaal aantal bezoekers over het komende jaar. Dit is te vinden op de site info pagina. Hier kan je ook de geschiedenis lezen van de pagina.

31-1-2001 16:35:27

De gevonden en gezochte ledenlijsten op de jubileum-pagina zijn vernieuwd.

14-2-2001 13:31:24

De verhuurlijst is ge-update op de troephuis pagina.

1-3-2001 11:57:58

De verhuurlijst is ge-update op de troephuis pagina.

14-3-2001 1:46:22

’t Digispoortje is aangepast, zodat het ook in Opera5 werkt. Tevens is de foto-gallerij verandert. Nog niet alle foto’s zijn te bekijken in de nieuwe foto-gallerij, maar wel in ieder geval van de welpen, verkenners en rowans. Bij de verkenners zijn ook nieuwe foto’s te bezichtigen van het afgelopen weekendje!

29-3-2001 15:33:13

De nieuwe nedstat-teller is geinstalleerd. Aan de hand van de nieuwe gegevens zijn de statistieken onderaan de website-info pagina verbeterd.

Het Gouden Scouting Pagina logo is nu op de begin pagina te vinden. Klik hier op om een cijfer te geven aan deze site.

Op de geschiedenis-pagina zijn de stukjes te vinden, die eerst op de ledenwervingpagina stonden en de eindstand van patrouille wedstrijden is hierop te vinden.

De ledenwervingspagina is ge-update. De oude artikelen zijn verplaatst naar de geschiedenis-pagina en er is een overzicht te vinden van de activiteiten van dit jaar.

’t Digispoortje en de impipoll zijn weer bijgewerkt. Het archief van ’t Digispoorje en de impipoll zijn te vinden op de pagina van ’t Spoortje.

31-3-2001 1:12:05

Er zijn 32 nieuwe foto’s toegevoegd aan de fotogallerij! De foto’s zijn verdeeld over de welpen, verkenner, rowan, staf en snol gallerij. Ze zijn allemaal uit 2001, dus als je het jaartal 2001 selecteert en bij speltak Alle, dan krijg je ze te zien!

5-4-2001 17:28:13

Dankzij Luut van Hoogevest is de geschiedenis pagina verder aangevuld en verbeterd. De zomerkampen van 1972 tot en met 1979 zijn aangevuld met de thema-verhalen en er zijn verbeteringen aangebracht aan de plaatsen waar de kampen werden gehouden.

Tevens zijn op de staf-pagina de gegevens van Luut toegevoegd.

De random-foto op de begin-pagina wordt nu aangeroepen via een include-php-file, zodat elke browser snapt wat er moet gebeuren. Binnenkort ga ik verder met ’t Digispoortje, zodat ook alle browser die goed gaan snappen.

23-4-2001 14:01:51

Er zijn 13 nieuwe foto’s toegevoegd aan de foto gallerij van de welpen. De foto’s gaan voornamelijk over de vla-race.

27-4-2001 17:57:32

De foto gallerij is nu helemaal vernieuwd.

1-5-2001 16:25:55

Er staan nu 7 foto’s on-line van de activiteit tijdens de koninginnedag en 8 foto’s van een snol-weekend begin februari.

22-5-2001 18:36:09

De tweede mailing van de reunie staat nu on-line. Je kan je ook via een formuliertje inschrijven voor de reunie.

Er is informatie over het dauwtrappen op de jubileum-pagina gezet.

31-5-2001 11:59:36

Op de troephuis pagina zijn links aangebracht bij de adressen en wetenswaardigheden, zodat je gelijk meer informatie kunt verkrijgen hierover.

5-6-2001 17:56:51

Er is weer een nieuwe impipoll-vraag en ’t Digispoortje is weer eens opgeschoond en gearchiveerd. Het archief kan je vinden op de pagina van ’t Spoortje.

26-6-2001 11:48:55

Gisteren zijn er ongeveer 100 foto’s toegevoegd aan de foto gallerij. Er zijn foto’s van de eind jaren ’60 nu on-line en een heleboel foto’s van de reunie. De foto’s van de eind jaren ’60 moeten nog van goed commentaar worden voorzien. Wie kan daarbij helpen?

3-7-2001 2:31:52

De staf-pagina is aangepast en ververst. De welpen, verkenners en rowans pagina is ook veranderd op het gebied van de staf. Deze lijst komt nu ook uit de database.

15-8-2001 18:40:56

Er staan foto’s van het welpen zomerkamp on-line. Tevens zijn er nog wat foto’s van snollers toegevoegd over Wales en de reunie en nog twee foto’s van de rowans. De rowans hebben ook een verslag van het afgelopen zomerkamp geschreven, dat staat nu op de rowan-pagina. Uiteraard kan dat verslag ook terug gevonden worden in de Impiblio.

27-8-2001 16:04:08

Er is een nieuwe vraag bij de impipoll. ’t Digispoortje is opgeschoond. De oude vraag en de uitslag is te vinden op de pagina van ’t Spoortje, evenals het archief van ’t Digispoortje.

3-9-2001 2:14:13

Er zijn 39 foto’s van het afgelopen zomerkamp van de rowans nu on-line gezet.

4-9-2001 0:13:01

Ons domein wordt niet meer gratis door freehosting gehost, maar de hosting is vanaf heden in handen van Dutchwebhosting.

5-9-2001 15:54:30

Er is een pagina gemaakt met informatie over het aankomende groepsweekend. Deze is te vinden op jubileum-pagina. Klik hiervoor in het menu op “75 jaar”.

De kaart en kompas technieken pagina is gesplitst in een aparte pagina voor kaart en een aparte pagina voor kompas technieken. De beide pagina’s zijn ook gelijk een stuk uitgebreider dan dat er eerst op de kaart en kompas technieken pagina stond.

11-9-2001 18:58:39

Zojuist is de pagina over het groepsweekend on-line. Hier kan je ook een aanmeldingsformulier vinden voor het groepsweekend.

Er zijn foto’s toegevoegd aan de foto gallerij. Het zijn 40 foto’s van het zomerkamp van de verkenners en 17 foto’s van het bezoek aan de dierentuin. Hierbij zend ook een groepsfoto.

3-10-2001 23:21:27

Er is nu een nieuwe vraag voor de impipoll en ’t Digispoortje van augustus en september zijn gearchiveerd.

3-12-2001 23:41:45

De impipoll is van een nieuwe vraag voorzien en de inhoud van ’t Digispoortje van november is gearchiveerd. Vorige maand is dit ook gebeurd en de afgelopen maand zijn ook nog de nodige plaatjes toegevoegd aan verschillende leuke plaatjes.

17-12-2001 1:51:27

De nieuwe verhuurlijst staat on-line. Ga snel kijken op de pagina over het troephuis om te zien wanneer het troephuis nog vrij is voor verhuur.

15-1-2002 18:02:34

De impiblio is uitgebreid met handige hand-outs. Deze zijn te vinden onder het kopje Algemeen en een paar onder Verkenners. Ook is het spel Cluedo toegevoegd. Dit is eind vorig jaar met de welpen gespeeld.

16-1-2002 3:53:57

De Imp-e-shop is herschreven naar een php-versie. Tevens kan je nu de jubileum cd-rom en of video bestellen. De bestellingen gaan naar Erick Jan Jonker.

De jubileum-pagina is aangepast. Je kan nu van elke activiteit een verslag lezen. Ook zijn er drie filmpjes te zien, eentje van de Boerenkoolfuif, eentje van de Reunie en een stukje van het groepsweekend. Het betreft hier korte stukjes uit de jubileum video die nu besteld kan worden via de imp-e-shop

1-2-2002 13:10:31

Er is een nieuwe vraag voor de impipoll. Dus er kan weer gestemd worden. Tevens is de uitslag van de oude impipoll te vinden op de pagina van ’t Spoortje. ’t Digispoortje is ook gearchiveerd. De verslagen van de maanden december en januari zijn nu ook terug te vinden op de pagina van ’t Spoortje.

Er zijn nu zeven krantenartikelen toegevoegd aan de 75 jaar pagina. Deze zijn allemaal verschenen in 2001 en staan veelal in het teken van het jubileum van de groep.

12-2-2002 1:59:03

Er zijn zojuist 24 foto’s toegevoegd aan de foto galerij van de afgelopen boerenkoolfuif. Tevens is de foto galerij iets veranderd qua lay-out.

27-2-2002 15:44:40

Vandaag is de prijs bekend gemaakt van de jubileum video en cd-rom. Tevens dat je bij bestelling een gratis jubileum naambandje krijgt. Verder is de schatting van het bezoekersaantal voor 2002 aangepast op de website info pagina. Hierop zijn ook de toekomstplannen voor de site bijgewerkt, er is een stuk toegevoegd over de gebruikte technieken en het stukje van auteursrecht is hier nog een keer na te lezen.

20-3-2002 23:07:16:

Onderaan de pagina’s van de welpen, de verkenners, de rowans en de staf is een mogelijkheid toegevoegd om een reactie te geven, dus een forum.

24-6-2002 11:15:35

De gegevens van de nieuwe verhuurmeester staan nu on-line. Dit is vooral ook van belang voor alle groepen die de komende zomer ons troephuis huren. Dhr. Jonker heeft het verhuur overgedragen aan Mevr. Vivi�.

1-7-2002 20:42:59

Er is een nieuwe impipoll en het Digispoortje is gearchiveerd.

Tevens zijn er weer een heleboel foto’s toegevoegd aan de foto galerij. Daarbij zijn onder andere foto’s van de RSW, de welpen, het stafgezelligheidsweekend en de laatste opkomst.

Er is een technieken pagina bijgekomen. Je kan nu ook alles vinden over hoe je veilig om gaat met een bijl. Dit is on-line gekomen dankzij de Christiaan de Wet groep uit Geleen.

26-8-2002 21:50:17

Er zijn een heleboel foto’s toegevoegd van het welpen en verkenner zomerkamp, het vader en zoon weekend van de welpen, het afsluitende kampvuur, het vlotvaren van de rowans en verkenners en nog twee foto’s van de staf.

Tevens is de indeling van de foto galerij iets veranderd, waardoor je makkelijker naar een foto serie kan gaan. Deze week zullen hierin nog de nodige veranderingen zijn waar te nemen.

30-8-2002 22:14:38

Er zijn nu ook foto’s van het rowans zomerkamp en nog een paar van de nestwedstrijden van de welpen. Binnenkort daar nog meer foto’s van.

Tue Dec 3 23:31:06 CET 2002:

Maandag-ochtend 9 december wordt er gewerkt aan het herstel van de stroomvoorziening. Hierdoor zal maandag-ochtend de server niet bereikbaar zijn.

Er is een nieuwe impipoll. Tevens is een gedeelte van het Digispoortje verhuist naar het archief op de pagina van ’t Spoortje. Uiteraard is hier ook de uitslag te vinden van de laatste Impipoll.

Do 21-11-2002:

Sorry voor het ongemak, maar de laatste tijd is en was de site slecht te bereiken. Hiervoor zijn de volgende redenen:

1) De storm van jongstleden zorgde ervoor dat er geen stroomvoorziening was voor ongeveer 24 uur. Bovendien werd er nog de volgende dag aangewerkt en was dus de server off-line. Momenteel is er nog steeds een noodvoorziening aanwezig

2) Naar aanleiding van de stroomstoring is de server geheel ge-update en tijdens de update crashde de harde schijf. Gelukkig was dat net na het doen van een backup. Het gevolg was wel dat de server er meerdere dagen uitlag.

3) Gisteren is er een grote brand geweest in de centrale netwerkvoorziening van de UT, waar dus ook de server gebruik van maakt. Sinds gisteravond 22:00 is er wel weer internetverkeer mogelijk met de UT. Alleen werken de DNS-servers nog niet optimaal. Momenteel is wel de site bereikbaar, zo lijkt het, maar zal niet al te snel gaan, aangezien de gehele UT momenteel gebruik maakt van een noodvoorziening. Meer informatie hierover vindt u op http://srv1ut.utwente.virtu.nl/

Ik hoop iedereen zo van voldoende informatie te hebben voorzien en ik hoop ook dat het vanaf nu weer beter gaat worden.

met een stevige linker,

Rob Leijenaar

Tue Dec 3 23:31:06 CET 2002:

Maandag-ochtend 9 december wordt er gewerkt aan het herstel van de stroomvoorziening. Hierdoor zal maandag-ochtend de server niet bereikbaar zijn.

Er is een nieuwe impipoll. Tevens is een gedeelte van het Digispoortje verhuist naar het archief op de pagina van ’t Spoortje. Uiteraard is hier ook de uitslag te vinden van de laatste Impipoll.

Mon Dec 9 13:23:55 CET 2002:

Vanochtend is eindelijk de noodvoorziening eraf gehaald en hebben is er weer een normale electriciteitsvoorziening. Vandaar dat vanochtend vanaf 9:00 niemand op de site kon, maar vanaf heden is de site weer even goed bereikbaar als voor de storm en de brand. Mits er niet nog iets anders gebeurd, maar ik hoop dat we nu weer voorlopig even alles gehad hebben.

De nieuwe verhuurlijst staat on-line.

Thu Jan 23 16:34:33 CET 2003

Het is weer mogelijk om foto’s toe te voegen. Er zijn dus nu ook foto’s on-line van de uitstuif van de welpen en er zijn nog wat foto’s van de nestwedstrijden on-line.

Ook is het vanaf heden mogelijk om je via boerenkool@impeesa.nl op te geven voor de boerenkoolfuif.

28-4-2003 21:59:10

Er zijn foto’s toegevoegd aan de foto galerij van onder andere de boerenkoolfuif, stafleden en welpen opkomsten.

29-8-2003 21:30:10

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan de nieuwe website. Vandaar dat de laatste tijd er niet meer is gebeurd aan de website. De nieuwe website gaat zeer binnenkort on-line.

1-09-2004 22:41

Vanaf heden wordt hier weer het laatste nieuws bijgehouden. Daarbij kan ik vertellen dat er weer het een en ander is veranderd aan de site de afgelopen dagen. Er zijn foto’s on-line van de bbq van afgelopen zaterdag, er is een ticker in de footer met het laatste nieuws van Scouting Nederland en uit het Digispoortje. Tevens is er een zoekbalk van het rechterframe naar de topframe versplaatst. Het SN logo is verplaatst naar de onderkant van het rechterframe in plaats van bovenaan. Ook is er weer een nieuwe impipoll, de oude is in het archief te vinden. Bovendien is het Digispoortje ook weer gearchiveerd.

12-09-2004 20:32

Er zijn weer foto’s toegevoegd aan de foto galerij:

12-09 Tytsjerksteradiel – Zomerkampvoorbereiding – Verkennerstaf

11-09 Excursie – Verkenners

04-09 Overvliegen

Ook is de fotogalerij iets verandert. Je kan op de index pagina nu de lijst sorteren op datum, activiteit, aantal foto’s en speltak. Ook kan je de lijst van foto’s van alleen een bepaalde speltak oproepen door op de speltak naam te klikken. Daarnaast wordt nu onthouden bij welke sheet je was gebleven als je een foto wilt bekijken van een serie. Als je dan teruggaat dan kom je terecht bij de sheet waar je was gebleven.

24-09-2004 18:13

Er zijn weer foto’s toegevoegd aan de foto galerij:

18-09 Knopen: Verkenners

11-09 Kampvuur: Welpen

31-07 – 14-08 Zomerkamp – Kirby-le-Soken: Rowans

26-9-2004 23:02

Er zijn weer foto’s toegevoegd aan de foto galerij:

25-09: Vette hazen en boom: Verkenners

25-09: Installatie: Welpen

1-10-2004 16:52

Er zijn weer foto’s toegevoegd aan de foto galerij:

24-09 – 26-09: Lunteren – (A)PL Training: Verkenners

4-10-2004 13:31

Er zijn weer foto’s toegevoegd aan de foto galerij:

02-10: Primitief koken: Verkenners

19-10-2004 0:07

Tijdens de JOTA hebben de nesten en patrouilles hun eigen pagina gemaakt, deze staan nu on-line.

Tevens is er een nieuwe impipoll, de oude is in het archief te vinden.

19-10-2004 22:07

Er zijn zojuist foto’s on-line gezet van de JOTA. Veel kijk plezier.

Later op de avond is er ook nog een fotcamera icoontje bij het Digispoortje geplaatst. Als je hier op klikt dan kom je terecht bij de foto galerij van deze activiteit.

21-10-2004 18:11

De nieuwe verhuurlijst is on-line. Ga nu kijken of jouw periode nog vrij is!

31-10-2004 23:02

Er zijn zojuist foto’s on-line gezet van de afgelopen opkomst van de verkenners en de laatste twee opkomsten van de welpen. Tevens is er weer een nieuwe impipoll. De oude is weer terug te vinden in het archief.

9-11-2004 14:13

Er zijn zojuist foto’s on-line gezet van het afgelopen weekend van de verkenners en 2 foto’s van de welpenstaf.

25-11-2004 15:12

Er zijn zojuist foto’s on-line gezet van het vorige weekend van de verkenners, de welpen en de regiorally.

29-11-2004 15:49

Er zijn zojuist foto’s on-line gezet van de vader-zoon-dag van de verkenners.

7-12-2004 13:32

Er is een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief. Ook is het Digi-spoortje van oktober en november nu terug te vinden in het archief.

19-12-2004 20:42

Er zijn zojuist foto’s on-line gezet van de uitstuif van de verkenners.

20-12-2004 13:26

De volgende foto’s staan ook op de site:

– 2004-11-27 = Amersfoort – Winter Weekend (welpen)

– 2004-12-04 = Amersfoort – Sinterklaas

– 2004-12-17 = Amersfoort – Uitstuif (stam)

3-01-2005 16:39

De site is weer ge-update. Er is een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief. Tevens is het DigiSpoortje van december gearchiveerd en het gastenboek ook.

17-01-2005 16:27

De site is gister ge-update. Er zijn foto’s toegevoegd aan de site:

– 15-01 Nairana trail (Stam)

– 15-01 Spellen (Verkenners)

– 15-01 Triviant (Rowans)

– 08-01 Quiz (Verkenners)

25-01-2005 15:53

De volgende foto’s staan ook op de site:

– 2005-01-21 = Amersfoort – Koning Jan Dag (stam)

– 2005-01-22 = Amersfoort – Avondspel (verkenners)

5-02-2005 10:35

De site is ge-update. Er is een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief. Tevens is het DigiSpoortje van januari gearchiveerd.

9-02-2005 17:39

De volgende foto’s staan ook op de site:

– 2005-02-05 = Amersfoort – Spellen (verkenners)

14-02-2005 14:56

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 2005-01-15 = Amersfoort – Azi� (welpen)

– 2005-01-29 = Amersfoort – Boerenkoolfuif

– 2005-02-12 = Amersfoort – Technieken (verkenners)

16-02-2005 19:53

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 2005-12-18 = Amersfoort – Uitstuif (welpen)

– 2005-02-12 = Amersfoort – Yuppenfeest (verkennerstaf)

22-02-2005 14:35

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 19-02 Regiodag (Staf)

– 19-02 Patrouille wedstrijden week 1 (Verkenners)

27-02-2005 16:18

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 26-02 Patrouille wedstrijden week 2 (Verkenners)

2-03-2005 15:15

De site is ge-update. Er is een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief. Tevens is het DigiSpoortje van februari gearchiveerd.

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 25/27-02 Programmatraining weekend (Staf)

7-03-2005 16:03

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 5-03 Patrouille wedstrijden 3 (Verkenners)

– 5-03 Sneeuwpret (Rowans)

11-03-2005 20:11

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 5-03 Nest wedstrijden week 1 (Welpen)

14-03-2005 14:36

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 12-03 Nest wedstrijden week 2 (Welpen)

– 11/12-03 Patrouille wedstrijden 4 & 5 (Verkenners)

04-04-2005 14:13

Er is een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief. Ook is ’t Digispoortje van de maart nu terug te vinden in het archief.

16-04-2005 01:53:46

De foto galerij is gefixt. Sorry, dat hij de afgelopen maand niet werktte!

17-04-2005 02:15:34

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 19/20-03 Nest wedstrijden weekend (Welpen)

– 6/8-04 Stafweekend (Staf)

26-04-2005 12:05:17

De volgende foto’s staan nu op de site:

– 19-03 Regiospel (Verkenners)

– 23-04 Pionieren (Verkenners)

27-04-2005 14:16:57

Overzicht verhuurperioden is bijgewerkt.

01-05-2005 23:56:31

Er is een nieuwe impipoll. De oude is nu terug te vinden in het archief.

02-06-2005 22:46:48

Er is een nieuwe impipoll. De oude is nu terug te vinden in het archief.

Bovendien zijn er afgelopen maand weer flink wat foto’s toegevoegd aan de foto galerij.

31-07-2005 17:09:36

Er is een nieuwe impipoll. De oude is nu terug te vinden in het archief.

Bovendien zijn er afgelopen maand weer flink wat foto’s toegevoegd aan de foto galerij.

13-09-2005 12:00:02

Er is een nieuwe impipoll. De oude is nu terug te vinden in het archief.

20-09-2005 01:02:11

De verhuurlijst is ge-update. De eerste weken in de zomer zijn al bezet. Wees er snel bij voor de overige weken!

12-10-2005 15:35:55

Het gastenboek werkt weer. Bovendien zijn er veel foto’s toegevoegd aan de foto galerij. Bovendien is er een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief.

02-11-2005 17:50:43

In het archief is de informatie toegevoegd van de zomerkampen van de verkenners en rowans van de afgelopen paar jaar. Tevens zijn er de afgelopen maand weer de nodige foto’s toegevoegd. Het digispoortje is gearchiveerd. Hopelijk komen er binnenkort weer wat nieuwe verhalen binnen. Ook is er weer een nieuwe impipoll!

08-11-2005 13:10:34

Er zijn 2 verhalen in ’t Digispoortje toegevoegd over het zomerkamp van de welpen en de opkomsten van september en oktober. Tevens is in het archief informatie over welpen zomerkamp toegevoegd. Ook zijn er weer foto’s toegevoegd aan de foto galerij.

23-11-2005 13:36:33

Uitslag van de patrouille wedstrijden 2005 toegevoegd aan het archief.

25-01-2006 17:07:12

Het Digispoortje is gearchiveerd. Ook zijn er de laatste tijd weer de nodige foto’s toegevoegd aan de foto galerij. Bovendien is de lay-out van de site licht verandert en op de hoofd pagina staat nu een welkomstekst met ook de mededeling dat Impeesa 80 jaar bestaat.

08-02-2006 15:29:22

De impipoll is gearchiveerd, Er is ook gelijk een nieuwe impipoll.

20-02-2006 21:35:58

Er is informatie over de reunie on-line geplaatst. Via een formulier kan je je nu ook inschrijven voor de reunie

21-02-2006 10:52:09

De link naar de site van onze regio Utrechtse Heuvelrug is aangepast. De regio site is ook geheel vernieuwd. Ik zou zeggen neem er eens een kijkje.

09-03-2006 19:54:58

Hee, er is weer een nieuwe impipoll! Wat zeg je? Een nieuwe impipoll? Ja, een nieuwe impipoll. En de oude dan? Die is uiteraard weer terug te vinden het grote impipoll archief.

Dit jaar zal de impipoll regelmatig in het teken staan van het jubileum. Vorige maand over de boerenkoolfuif en deze maand staan een aantal gedenkwaardige momenten uit de geschiedenis van Impeesa in het spotlicht.

27-03-2006 13:58:04

De verhuurlijst is bijgewerkt.

23-04-2006 19:03:57

De verhuurlijst is bijgewerkt. Er is een nieuwe impipoll. De oude is terug te vinden in het archief. Ook is het Digispoortje weder gearchiveerd.

28-04-2006 17:54:46

De impipoll doet het weer!

30-04-2006 23:29:05

Er is nu meer bekend over de reunie. Dit is te vinden op de voor pagina van de site en op de speciale reunie site.

10-05-2006 23:14:31

De verhuurlijst is bijgewerkt.

16-05-2006 13:33:11

Er is een nieuwe impipoll en verslag van de reunie op de site geplaatst.

06-06-2006 17:35:25

De impipoll uitslag en ’t Digispoortje van april en mei zijn in het archief terug te vinden.

11-06-2006 11:39:26

Er is een nieuwe impipoll!

06-07-2006 01:06:31

Er zijn wat kleine wijzigingen aan de site gepleegd. Deze zijn een opmaat voor wat andere wijzigingen aan de beheer kant van de site. Verder is de impipoll gearchiveerd.

06-11-2006 17:35:09

Er is een nieuw verhuur-overzicht op de site geplaats. Je kan nu op de troephuis pagina een lijst vinden met de data die nog vrij zijn voor verhuur voor komende zomer.

23-01-2007 13:56:07

Terug van weggeweest, het gastenboek! Iedereen kan weer berichten toevoegen aan het gastenboek.

19-03-2007 14:44:37

Er staat nu een korte agenda in de rechterkolom op de site. Bovendien wordt er al geruime tijd gewerkt aan een nieuwe site. Hierdoor kan het zijn dat de komende tijd een aantal zaken op deze site gaan verdwijnen of niet geheel goed werken. Ik zal dit proberen tot een minimum te beperken.

28-03-2007 19:14:57

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

23-09-2007 12:43:57

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

28-01-2008 00:41:08

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt. De fotogalerij is tijdelijk aangepast, zodat je onder IE wel naar de volgende 15 pagina’s kan. Op de begin-pagina zijn alle verhalen uit het digispoortje toegevoegd, althans de titels met een link naar de verhalen. Tevens wordt er een random foto uit de betreffende foto galerij getoond bij het verhaal als er een fotogalerij van aanwezig is.

17-06-2008 12:42:49

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

19-06-2008 22:24:31

Er is een rss-feed toegevoegd aan de site. Dus vanaf nu kan je het laatste nieuws van Impeesa altijd bijhouden. Onderaan de pagina in de footer van de Impeesa site wordt nu gebruik gemaakt van een rss-feed van Scouting Nederland om het laatste nieuws van de site van Scouting Nederland te kunnen tonen.

30-08-2008 23:42:19

De route-beschrijving op de troephuis pagina is aangepast. Er is nu een google-map waar je op kunt klikken om een route te krijgen van je eigen adres naar het troephuis. Tevens in het archief de zomerkampen lijst een beetje bijgewerkt met de gegevens die ik zo gelijk wist.

25-09-2008 23:17:29

Vandaag zijn er geweldige filmpjes aan de website toegevoegd. Deze zijn terug te vinden via Specials -> Film.
Er zijn unieke beelden van Impeesa uit de jaren ’50 met bijvoorbeeld beelden van de eerste Jamborette Amersfoort in 1955 met een bijzonder leuk verhaal. Dit is het bekijken meer dan waard!

Verder zijn er films toegevoegd uit 1992 van de installatie van Reda, de rowan films uit 1995 en 2000.

3-12-2008 20:32:48

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

8-3-2009 20:33:45

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

11-10-2009 13:33:45

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

10-3-2010 21:13:45

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.

19-9-2011 19:56:22

Het verhuur-overzicht op de troephuis pagina is bijgewerkt.


20-9-2011 22:15:28

De impipoll is in ere hersteld.

Toekomst plannen

 • Er komt een pagina over tochttechnieken
 • Er komt een pagina over trappersbanen
 • Er komt een pagina over zagen

Cijfers

  Gemiddeld per dag Gemiddeld per week Gemiddeld per maand Totaal
1996 1,96 13,83 59,92 515 + 204 = 719
1997 2,95 20,71 89,75 1.077
1998 6,82 47,90 207,58 2.491
1999 8,96 62,88 272,50 3.270
2000 21,20 149,19 646,50 7.758
2001 44,83 314,69 1363,67 16.364
2002 53,674 376,75 1632,58 19.591
2003 78,329 549,81 2382,5 28.590
2004 68,527 473,23 2090,1 25.081
2005 55,540 389,85 1689,3 20.272
2006 62,134 436,13 1889,9 22.679
2007 53,937 378,60 1640,6 19.687
2008 44,299 310,94 1347,4 16.169
2009 42,567 298,78 1295 15.537
2010 31,54 221,40 959 11.513
2011      
2012      
2013 10,633 74,63 323,4 3.881 sessies (17.939 pagina’s)
2014 12,652 88,81 384,8 4.618 (20.522)
2015 12,093 84,88 367,8 4.414 (18.727)
2016 13,027 91,44 396,25 4.755 (16.583)
2017 10,836 76,06 329,6 3.955 (10.581)
2018 6,63 46,54 201,7 2.420 (7.782)
2019
2020 2.791 (11.103)
2021 3.793 (14.433)
2022 4.537 (13.647)
2023 7.833 (17.836)
Totaal       251.775

Website technieken

Om deze website tot een succes te maken werd gebruik gemaakt van de volgende technieken en programma’s:

 • Quanta Plus / HotDog Pro / Bluefish voor het betere html en php programmeerwerk
 • Gimp / PaintShopPro voor het bewerken van plaatjes
 • vi voor het verwerken van veranderingen aan cgi-scripts
 • Apache voor het tonen van de pagina’s
 • Php voor verwerken van php-scripts op de verschillende pagina’s
 • Postgresql en tegenwoordig Mysql verzorgt de database waar informatie uitgehaald kan worden
 • Sendmail werd gebruikt voor het versturen van formulieren
 • Wikimedia en wordpress als web-engine, sinds 2015 enkel wordpress.

De server waarop de site draait was echter een FreeBSD5.5-machine. Deze machine stond in Enschede en nu in Leusden en heeft een 100 mbit aansluiting. De server was een Intel Pentium-2.4GHz systeem met 512 mb intern geheugen en vanaf 2015 een MacMini model late 2012.
In januari 2019 is de site verplaatst naar SDHD hosting van Koen van Wegen.

Auteursrecht

Niets van deze pagina’s mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.

Voor alle kwesties inzake het kopi�ren zoals bedoeld in art. 16 B en 17 van de auteurswet 1912 (t.b.v. eigen oefening, studie, enz. en/of t.b.v. organisaties, instellingen, enz.) van een of meer pagina’s, gelieve men zich te richten tot: stichting reprorecht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten