November 2004

1e VaZoDa
27 november 2004
Verkenners – Ma 29-11-2004:

Afgelopen zaterdag is er een nieuw fenomeen geïntroduceerd bij de verkenners; de VaZoDa. Oftewel de Vader-Zoon-Dag. Als het buiten lekker koud is, zo tegen het einde van het najaar, dan word het tijd dat de vaders eens een dagje komen meedraaien met de verkenners om te zien hoe het er aan toe gaat. Een echte mannenopkomst dus. Er stond een tocht op het programma met drie posten. Op elke post was er een activiteit te doen. Ook kreeg je op elke post een couplet van een liedje wat door de hele patrouille uit het hoofd geleerd moest worden. Op de eerste post moest er een opdracht gedaan worden die een hoop samenwerking vereiste. Met behulp van wat touwtjes, een haakje & een oogje moest een bepaald object verplaatst worden zonder het met de handen aan te raken. Dit leverde aardig wat denkwerk op en deed bij sommigen een beroep op geduldigheid. Daarna kreeg de hele patrouille het eerste couplet van een liedje wat ze uit hun hoofd moesten leren. Bij de tweede post was er een trappersbaan opgebouwd. De verkenners zijn ondertussen wel gewend aan wat buikschuiven, maar voor de meeste vaders was het toch wel de eerste keer. Uiteraard leverde dit veel hilariteit op. Gelukkig heeft iedereen het geprobeerd en het er levend van afgebracht. Hier kreeg de patrouille het tweede couplet van het liedje. Bij de derde post was er iets te eten en te drinken en even tijd om uit te rusten. Hier werd het derde couplet van het liedje uitgedeeld. Nadat alle drie de posten zijn bezocht kon men terug naar het troephuis om het liedje te oefenen en het uiteindelijk te laten horen aan de andere patrouilles. Dit was ook weer erg lachwekkend om te horen welke melodie sommigen aan het onbekende liedje gaven. Gelukkig was er voor de verkenners nog even tijd om buiten wat te Hollandsche Leeuwen terwijl de vaders binnen genoten van een welverdiend kopje koffie. Voor de moeders word er aan het einde van het voorjaar een opkomst georganiseerd…

Bioscoop film
20 november 2004
Verkenners – Do 25-11-2004:

Afgelopen zaterdag zijn we met de verkenners bijna de hele middag binnen gebleven. Binnen was het lekker warm bij de kachel, en buiten lag de temperatuur tegen het vriespunt en regende het! Na de vlag zijn we dus snel naar binnen gegaan. Daar hebben we lekker liggend/zittend/hangend op allerlei matjes en dekens een film gegeken die momenteel ook nog in de bioscoop te zien is. In het verkennerlokaal was het echter nog beter dan een bioscoop, wij hadden namelijk een scherm van 2,3 meter hoog en 3 meter breed, en Dolby Surround Sound. En natuurlijk uitgebreid chips en frisdrank aanwezig! De titel van de film zullen we niet opschrijven, maar het gaat over ene Jason Bourne… Een verfilming van een boek van Robert Ludlum. Na deze film hebben we ook nog de film gekeken die de verkenners zelf hebben gemaakt in mei en juni. Met het script wat ze geschreven hebben en de scenes die ze gefilmd hebben is er een mooi stukje film samengesteld. Binnenkort kan deze ook nabesteld worden. Gelukkig was er daarna nog even tijd om lekker buiten te voetballen voordat we gingen vlaggen.

 

Kampvuurkuil opgeknapt
13 november 2004
Verkenners – Ma 22-11-2004:

Op zaterdag 13 november zijn de verkenners bezig geweest om de kampvuurkuil op te knappen. Door alle kampvuren van afgelopen jaar was de grond aardig wat opgehoogd, dus was het tijd om dat te herstellen. De kampvuurkuil wordt waarschijnlijk de komende maanden toch niet gebruikt. Ook zijn er twee nieuwe balken bij de ingang van de kampvuurkuil geplaatst. Deze bomen zijn eerder dit jaar door de rowans omgehaald en hebben sindsdien altijd erg in de weg gelegen. Dus met een aantal verkenners zijn deze bomen naar de kampvuurkuil gesleept over 1-meter paaltjes zodat dat rollen wat makkelijker ging. Het enige wat nog wat aandacht verdient is het podium, maar dat komt een volgende keer.

Weekendkamp
5/6 november 2004
Verkenners – Di 9-11-2004:

Afgelopen vrijdag startte het weekendkamp van de verkenners. Om acht uur verzamelde iedereen bij het Henschotermeer in Woudenberg. De nacht beloofde helder en koud te worden. Nadat iedereen er was werden de routeboekjes uitgedeeld zodat er per patrouille gestart kon worden. Ook kreeg iedere patrouille een kompas en een noodenvelop.
De tocht ging door landgoed Den Treek – Henschoten en (als het goed is) kwam iedereen na een kleine drie kwartier lopen aan bij de eerste post waar er een raadsel opgelost moest worden. Na het raadsel ging de tocht door het bos naar de volgende post waar er voor iedereen soep was te krijgen. Na de soep was het tijd om richting het troephuis te lopen. Daar aangekomen moest elke patrouille zijn tent opzetten in het licht van enkele olielampen en kon iedereen heerlijk gaan slapen.
Na een korte nacht begon de zaterdag met het maken van ontbijt; havermout! Per patrouille werd er gegeten. Na het ontbijt moest iedereen zijn spullen opruimen en zijn tas inpakken zodat we weer konden vertrekken. Dit keer richting Soesterberg waar ergens in het bos een trappersbaan lag te wachten. Eerst een stuk apenbrug en dan om een boom heen met een lang stuk buikschuiven. En dat op een redelijke hoogte… De PL’s & APL’s moesten dit natuurlijk met bepakking doen en de anderen mochten zelf kiezen of ze dit wilden doen met rugzak op. Gelukkig koos bijna iedereen ervoor om dit met bepakking te doen. Na de trappersbaan ging de route richting het bos Nimmerdor waar er geluncht werd. Met de lunch achter de kiezen was het al snel tijd om terug te gaan richting het troephuis waar de laatste spullen werden opgeruimd en het weekend weer ten einde was.

Oudhollandse spelletjes
Zaterdag 30 oktober
Welpen – Wo 3-11-2004:

Zaterdag hadden we met de welpen een Oudhollandse spelletjes middag. Dit in het kader van goede ouwe tijd. Want tja wat deden ze toen allemaal??? De programma stukken waren onder anderen: kegelen, bungee run, spijker poepen, stelten lopen, en een goed potje buskruit. De welpen en de staf hebben een leuke opkomst gehad. Kijken weer lekker uit naar zaterdag.

Dit vind je misschien ook leuk...