Maart 2005

Finale Nestwedstrijden
19/20 maart 2005
Welpen – Di 22-03-2005:

De nestwedstrijden zitten er weer op. Olivier, Max en Teun uit Nest Bruin zijn de gelukkige winnaars! Olivier mag dan ook een heel jaar lang Djb-gids zijn van zijn nest. Alle nestleden kregen een mooie dasring uitgereikt van Professor Lim, en alle welpen kregen een diploma, waarop staat dat ze de opleiding Laborant in opleiding goed hebben gedaan. Want iedereen heeft natuurlijk goed zijn best gedaan!!

Het weekendje begon op zaterdag om half 2. Na het vlaggen moesten we informatie vergaren over waar die stomme P. Rutscher nou uithing. Daarom gingen de welpen een klein tochtje lopen. Onderweg kwamen ze nog de nodige posten tegen. Ook vonden de nesten informatie over een of andere assistent van P. Rutscher, en zijn adres. Na de tocht mocht iedereen lekker even buiten spelen, en daarna was iedereen wel heel erg hongerig. We hebben ons helemaal het schompes gegeten aan een héérlijke pasta. Na het corveeën was het tijd om maar eens een kijkje te gaan nemen bij de assistent van P. Rutscher, de heer B. Roddelaar. Maar het was al wel een beetje donker, dus het was best wel spannend. Een aantal laboranten lieten de welpen nog eens allemaal goed schrikken ook! Daarna zagen we bij de huisjes van de Sinaï een rare meneer staan, die aan een deur stond te morrelen. Die hebben we maar eens flink in zijn kraag gegrepen en verhoord. Hij zou de volgende dag voor ons een afspraak regelen met P. Rutscher. Dat was gelukkig goed afgelopen. Laborant nummer 4 had ondertussen in de kampvuurkuil een waar feestje gemaakt, met lampjes en een kampvuur. Het zag er heel gezellig uit, en daar hebben we dan ook een erg gezellige avond gehad met liedjes en warme chocomel!

De volgende morgen na het heerlijke ontbijt was het tijd voor een stoer spel in het bos, en later nog wat spellen op het veld. Daarna was het al weer tijd voor het college van Laborant nummer 3. Hij gaf een heel moeilijk college over een raar mengsel. De welpen kregen allemaal potjes en zakjes en moesten dit allemaal bij elkaar gooien, wel op de goeie manier anders zou het ontploffen… Uiteindelijk bleek dat je er hele lekkere pannekoeken mee kon bakken! Dat hebben alle welpen dus ook zelf gedaan, heerlijk in de zon buiten op het veld!

Toen werd het de hoogste tijd om naar onze afspraak te gaan met P. Rutscher. Al snel hadden we hem in de val gelokt en meegenomen naar het troephuis. Daar hebben we hem snel aan de politie overgeleverd. De kloon heeft professor S. Lim naar een klonen-opvang-centrum gestuurd op Hawaï. We hopen allemaal dat het snel beter met hem gaat.

Het zit er weer op voor dit jaar! Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan! Komende zaterdag is er geen opkomst, in verband met Pasen. 2 april is iedereen weer welkom voor een heel gewone maar superstoere opkomst, met gewone opkomsttijden!

Finale patrouille wedstrijden
11/12 maart 2005
Verkenners – Vr 18-03-2005:

Afgelopen weekend vond het slot van de patrouillewedstrijden plaats. De verkenners kwamen vrijdagavond bij elkaar om samen met K.K. De Lorian naar de toekomst te reizen om achter Erik Hoogakker aan te gaan. Na enkele voorbereidingen (elke verkenner moest een passport maken met persoonsgegevens en een vingerafdruk) gingen de patrouilles de tijdmachine in om naar 2079 te reizen. Echter in de toekomst bleek dat S.T.A.V. de buitenlucht vervuild had, de patrouilles moesten daarom snel weg om naar een buitenpost van IMPEESA om daar een middel te halen zodat ze veilig in 2079 kunnen rondlopen. Onderweg naar deze buitenpost zijn de patrouilles nog gecontroleerd door agenten van S.T.A.V. maar gelukkig had iedereen een goede pas bij zich zodat iedereen veilig verder kon. De plek van de buitenpost werd uiteindelijk gevonden door enkele lichtpunten te volgen. Bij de buitenpost moest eerst een buikschuif overwonnen worden om vervolgens een drankje te nemen om veilig te kunnen ademen. In het holste van de nacht werd weer terug gelopen naar de thuisbasis waar een aantal tenten werden opgezet om de nacht door te brengen.
De volgende ochtend moest weer bijtijds worden opgestaan om de achtervolging op Erik Hoogakker in te zetten. Dankzij informatie van de I.I.I. kwamen de verkenners in de loop van de dag steeds dichter bij Erik Hoogakker in de buurt.
Nadat Kelvin De Lorian de exacte positie van Erik Hoogakker had door gekregen werd samen met alle verkenners een hinderlaag gelegd. Nietsvermoedend liep Erik Hoogakker in onze val. Hij probeerde nog te ontsnappen maar na een snelle actie was hij al snel overmeesterd door meerdere verkenners. Vastgebonden werd hij overgeleverd aam Kelvin De Lorian die er voor gaat zorgen dat Erik Hoogakker nooit meer weg komt zodat wij in een vrije toekomst kunnen leven. Zo is alles gelukkig weer goed en de wereld is gered. Binnenkort zal bekend worden welke patrouille de wedstrijden gewonnen heeft en op de totem vereeuwigd wordt. De winnende patrouille krijgt ook de mogelijkheid om naar de RSW te gaan.

De Patrouille Wedstrijden zijn weer afgelopen. Afgelopen vrijdagavond kwamen de verkenners op het troephuis bij elkaar om met Kelvin Delorean te bespreken hoe Erik Hoogakker gevangen genomen moest worden. Allereerst kwam daar een nieuw paspoort aan te pas. De verkenners hebben dus zelf een nieuw paspoort gemaakt. Daarna ging men in de tijdmachine om in het zelfde jaar als Erik Hoogakker te komen. Toen dat gelukt was moesten de patrouilles zo snel mogelijk uit het besmette gebied vertrekken. Onderweg werd natuurlijk hun paspoort nog gecontroleerd. Gelukkig was er aan het eind van de buikschuif een drankje beschikbaar zodat iedereen imuun werd voor het virus die men opgelopen zou kunnen hebben bij het lopen door het besmette gebied. Niemand heeft hier blijvende schade aan over gehouden. Terug op het troephuis was er nog even tijd voor wat hete chocomel en daarna werd snel de tent opgezet en kon men gaan slapen.
Zaterdagochtend sneeuwde het toen de verkenners wakker werden. Snel werden de tassen ingepakt en was er een dropping bij de piramide van Austerlitz. Het ontbij kon daar worden klaargemaakt, lekker genieten dus. Na het ontbijt ging de tocht door Den Treek naar een post waar er de gelegenheid was voor een sportieve onderbreking. Iedereen had hier heel verbazingwekkend nog energie genoeg voor. Daarna gingen we snel door naar het punt waar Erik Hoogakker zich waarschijnlijk zou bevinden. Kelvin Delorean stond de verkenners al op te wachten. Iedereen heeft zoch goed verstopt tot het moment dat dhr. Hoogakker voorbij kwam. Toen werd ie besprongen en gevangen genomen. Hij probeerde nog te ontkomen, maar het mocht niet baten. Dhr. Delorean heeft hem afgevoerd zodat de wereld weer veilig was. Op het troephuis werd er geluncht en konden alle spullen worden opgeruimd voordat iedereen moe naar huis ging. Wie de Patrouille Wedstrijden heeft gewonnen blijft nog even onbekend…

Nestwedstrijden week 2
12 maart 2005
Welpen – Zo 13-03-2005:

Toen de welpen op het troephuis aankwamen waren de laboranten en professor S.Lim allemaal erg verbaasd en ook allemaal wel erg trots! Een heleboel welpen hadden namelijk zeer kostbare informatie bij zich, zoals bijvoorbeeld het wachtwoord om de kloon te kunnen activeren die we vandaag op zouden halen, kaarten van het gebied waar de kloon afgeleverd zou worden, en logboeken van vorige week. Alle welpen hadden een mailtje gehad van de heer P. Rutscher, met daarin informatie over de tijd en afleverplek. In het mailtje stond ook een moeilijk wachtwoord, bestaande uit afkortingen uit het Periodiek Systeem der Elementen van Mendeljev. Echt moeilijk! Maar een heleboel welpen hadden thuis al in hele moeilijke boeken en op internet gekeken om erachter te komen dat Uuu bijvoorbeeld staat voor Unununium en Ag voor zilver. Harstikke goed! Bij de vlag werden de welpen door de laboranten, die de afgelopen week ook veel onderzoek hadden gedaan naar alle ins en outs van scoutingopkomsten, beoordeeld op correctheid van het uniform. Hierna gingen we snel naar binnen, om alle informatie bij elkaar te leggen die de welpen hadden. Daarna moesten we snel naar Appelweg nr 4 om daar de kloon op te halen. Toen we daar bijna waren kwam er een ontzettende dure donkerblauwe mercedes langssjezen waarin P. Rutscher zat met de kloon. Ze werden gereden door een chauffeur. Nadat wij het geld hadden gegeven duwde hij de kloon naar buiten en reed ie keihard weer weg! Met piepende banden door de bocht!!

We hebben de kloon getest door even wat opdrachten te bedenken (ga op je kop staan tot je sokken afzakken!) en zijn toen snel teruggegaan naar het troephuis.

Daar zijn we bezig gegaan met allerlei stoere scheikundige proefjes. Wist je namelijk dat je een suikerklontje gewoon niet kan aansteken maar wel als je een katalysator gebruikt? Die katalysator was bijvoorbeeld sigarettenas. Of dat je een heleboel zeepbellen in bellen in bellen in bellen kunt blazen? Of dat metaal stroom geleid en hout en steen niet? Hier kwamen we achter met de grote fietslampproef. Professor S. Lim liet ons nog zien dat rozijnen in een fles 7up heen en weer blijven stuiteren, en dat theezakjes kunnen vliegen! Voor we begonnen met de proefjes had de professor de kloon opgedragen om koekjes te gaan bakken voor alle welpen en lekkere limo te gaan maken. Dus daar was het om kwart over vier ook wel even tijd voor. De kloon had koekjes gebakken in een koekepan, dat was wel een beetje raar, maar de limo was héérlijk zoet! Maar toen de kloon de spullen op ging ruimen en hij in de gang was hoorden we een hoop gegil en kabaal! We gingen snel naar de hal, en daar lag de kloon in een heleboel rook op de grond. Alle stoppen waren gesprongen bij de kloon!! Hij zei alleen maar ERROR ERROR!! FATAL SYSTEM FAILURE!! Dat was dus niet goed! We gingen snel weer naar binnen. Al snel waren we er allemaal achter dat we ontzettend opgelicht waren. We belden het nummer van P Rutscher, maar daar kregen we op de voicemail te horen dat we vette pech hadden en dat we naar ons geld konden fluiten!!! Dat gaat natuurlijk zo maar niet! Dus we hebben met zijn allen een plan gemaakt: volgend weekend hebben we een weekendkamp, en gaan we erachter zien te komen waar die P Rutscher uithangt en gaan we ons geld terugvragen of een nieuwe kloon vragen!! Want dit zaakje stinkt!! We zullen hem krijgen!!!

Maar ja, we hebben nog steeds het probleem dat we niet weten waar P Rutscher zich bevindt. Daarom hebben we voor alle welpen een opdracht: als jullie nu allemaal een mailtje sturen naar P Rutscher om te vertellen dat je de kloon zo vreselijk goed vindt en dat je graag nóg veel meer klonen wilt bestellen en daar veel geld voor wil neertellen (dat doen we natuurlijk niet echt) dan neemt hij misschien wel weer contact met ons op… Mail dus allemaal naar p-rutscher@isniettebereiken.nl!

Volgende week komen we allemaal om 13:30 uur op het troephuis. Zondag om 15:00 uur hopen we hem toch echt wel opgespoord te hebben en het hele drama te hebben opgelost… Dan kunnen alle welpen, en ook eindelijk professor S.Lim en zijn laboranten weer naar huis! Tot volgende week!

Nestwedstrijden week 1
5 maart 2005
Welpen – Zo 6-03-2005:

Afgelopen zaterdag zijn voor de welpen de nestwedstrijden begonnen. Toen de welpen op het troephuis kwamen zagen zij daar in plaats van stafleden een rare Duitse professor en een viertal laboranten. De professor ging een lezing geven over de stelling van Piet Hazegras, daar kwamen de welpen naar kijken. Na het vlaggen, wat door Tom en Joël werd gedaan aangezien er geen staf was, begon de professor in de collegezaal aan zijn lezing. Het was erg moeilijke en vooral ook erg saaie stof waar eigenlijk niemand iets van begreep. Over x en y chromosomen, dna-structuur, enzovoort.
Na een tijdje gebeurde er iets raars, toen kwam er een rare meneer binnen die zich zelf Piet Heijn Rutscher noemde. Deze ging allemaal visitekaartjes uitdelen aan de welpen, met zijn emailadres en zijn website erop. Daarna duwde hij zomaar de professor Simon Lim van het podium!! Hij vertelde een verhaal over klonen, waar zijn bedrijf in gespecialiseerd is. Teun wist heel goed te vertellen wat klonen is: een exacte kopie van iets wat al bestaat. De meneer kon ons een kloon aanbieden voor 1000 euro en wat onderdelen. De kloon zou dan voor de welpen corveeën, koekjes bakken, limonade maken en al het huiswerk doen van alle welpen. Dat zagen we natuurlijk wel zitten, dus hebben we geld gesmokkeld naar een winkeltje in kloon-onderdelen, net over de grens. De onderdelen waren af en toe wel een beetje raar; ogen, hersens, weefsel, zaagsel, elektronische onderdelen uit computers en electriciteitsdraadjes. Maar gelukkig was het wel genoeg. Meneer P. Rutscher heeft alles meegenomen. Het geld krijgt hij volgende week van ons, als hij de kloon aflevert.
Toen meneer P. Rutscher weg was, kwamen we er nog achter dat we vergeten zijn te vragen waar de kloon precies afgeleverd wordt en hoe laat. Maar alle welpen hebben het email adres en het website adres van meneer P. Rutscher, dus bij deze roepen we alle welpen op even een email sturen naar die meneer om te vragen om wat meer informatie. Alle vragen die je hebt voor P. Rutscher kun je ook via het emailadres stellen aan hem. Het adres is: p-rutscher@isniettebereiken.nl

De meneer heeft ook een website: http://home.planet.nl/~mjonk000 Daar kunnen de welpen misschien ook wel wat informatie vinden! Doe maar goed jullie best om zoveel mogelijk te weten te komen, want Professor S. Lim vond het maar een beetje een rare knakker, die P. Rutscher…
Nadat P. Rutscher weg was, zijn we natuurlijk heerlijk in de sneeuw buiten gaan spelen. Er werd heel wat af gesleed, gesnowboard en sneeuwballen gegooid. Om 5 uur stonden de ouders al weer op de stoep om de welpen mee te nemen. Het was een super gave opkomst, en we zijn benieuwd wat aanstaande zaterdag gaat brengen!

Patrouille wedstrijden week 3
5 maart 2005
Verkenners – Zo 6-03-2005:

Deze week kwam Kelvin DeLorean weer langs. Deze keer moesten de verkenners een paar bekwaamheidsoefeningen doen. Omdat er sneeuw lag werd hier dankbaar gebruikt van gemaakt. Zo moesten de jongens o.a. een parcours afleggen per slee en een fles die in een cirkel stond eruit halen zonder sporen achter te laten. Even later liepen we naar het bivak omdat Erik Hoogakker zich hier misschien wel schuil kon houden. Maar na een gevecht met Kelvin verdween Erik Hoogakker in zijn tijdmachine en dus moet er een ander plan bedacht worden om af te rekenen met deze kwaadaardige man. Wordt vervolgd……

Programmatraining
25-27 februari 2005
Staf – Wo 2-03-2005:

Om een officieel leidinggevende te worden moet elk staflid een aantal trainingen volgen. Eén daarvan is de programma-training. Deze was dit weekend op scoutingcentrum Buitenzorg in Baarn. Van de welpen waren Shere Kahn en Sona van de partij en van de verkenners ging Reda naar de cursus. De programmatraining is een korte, praktische training gericht op de vorming van een uitgebreid spel- en activiteitenrepertoire en omgang met de jongens. Het sluit aan bij het scoutingprogramma en de interesses van de jeugdleden. Verder leerden we dingen over spelleiding en het maken van een programma.

De training begon al op vrijdagavond. Het weekend was geheel in een cruise- thema, compleet met lounge avond en captains dinner. Het diner en de hapjes en drankjes werden door tweeledig kookstafteam gemaakt, waarvan de welpen Bagheera Jongker nog zullen herkennen. Naast de drie Impeesa-deelnemers en Bagheera als kok was Impeesa natuurlijk nog meer vertegenwoordigd: Oud welpenstaflid en groepsbegeleider Kasper (Shere Kahn) Hoogendoorn leidde de cursus voor de welpenstaf. En onze huidige groepsbegeleider Peter Kraan kwam nog langs omdat hij waarschijnlijk volgend jaar de verkenner cursus gaat geven. Iedereen heeft dit weekend veel nieuwe contacten gelegd, en we hebben weer veel nieuwe ideeën voor onze programma’s, het was een geslaagd weekend!

Patrouille wedstrijden week 2
26 februari 2005
Verkenners – Di 1-03-2005:

Afgelopen zaterdag was de tweede opkomst van de patrouillewedstrijden. Na de vlag en tasuitrustingcontrole zijn de punten bekend gemaakt, vooralsnog gaan de Kemphanen met een klein verschil in punten aan de leiding. Nadat de punten bekend waren gemaakt kwam K.K. De Lorian binnen om samen met de verkenners verder te gaan met de jacht op Erik Hoogakker. Vorige week zijn ze achter de bijeenkomstplek gekomen waar Erik Hoogakker zich zal bevinden, namelijk de achtsprong in het Sterrenbos. Toen de patrouilles eenmaal aangekomen waren op deze plek was de vogel echter gevlogen. Wel ontmoette we daar een ander persoon die ons wist te vertellen dat S.T.A.V. op zoek is naar nieuwe leden. Alleen moeten we dan wel een aantal test afleggen. De eerste puzzel die we hiervoor moesten oplossen leidde naar de fietsbrug aan het einde van de Paradijsweg. Terwijl de Kemphanen hier mooi op tijd aankwamen hadden de Herten en de Eksters duidelijk meer moeite met het lezen van de kaart waardoor deze twee patrouilles pas laat terug waren op het troephuis. Eenmaal aangekomen op het troephuis werd nog even genoten van de verjaardagstraktatie van Robbert. Na het verorberen van de taart en het opdrinken van de thee ging iedereen snel naar huis om weer te werken aan het logboek dat komende week weer ingeleverd moet worden bij een staflid.

Dit vind je misschien ook leuk...

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten