Artikel uit Handelspost van 15-3-2001

Open dag bij scouting ImpeesaAMERSFOORT – Scouting Impeesa houdt zaterdag 24 maart een open dag. Iedereen is welkom om om een kijkje te nemen aan de Laan1914 nr.25., vlakbij Oud-Leusden en naast Dierenasiel Amersfoort.


Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Er is een programma speciaal voor jongens van 7 jaar tot en met 11 jaar bij de welpen, 11 tot en met 15 jaar bij de verkenners en 15 tot en met 18 jaar bij de rowans. Bij elke speltak is nog ruimte voor uitbreiding. Voor de ouders en andere belangstellenden zal gedurende dag een informatiestand beschikbaar zijn en worden er rondleidingen gegeven.

Scouting Impeesa Amersfoort is een jongensgroep die 75 jaar bestaat. Scouting Impeesa is onderdeel van een overkoepelende landelijke organisatie, Scouting Nederland. Deze vereniging heeft ruim 100.000 jeugdleden verspreidt over heel Nederland. Al deze jeugdleden worden wekelijks vermaakt door ongeveer 25.000 jeugdwerkers. Dit zijn allemaal vrijwilligers. Er zijn zo’n 1.500 scoutinggroepen. Wereldwijd zijn er 32 miljoen leden.

Scouting Impeesa biedt de jeugdleden een afwisselend programma aan. Elke week is er iets avontuurlijks te beleven. Tijdens de zaterdagse opkomsten wordt er aandacht besteedt aan allerlei activiteiten, zoals vuur stoken, luchtballonnen maken en knopen. Er wordt veel gebruik gemaakt van Den Treek. Elke zomer is er een kamp. Dan wordt er ergens in Nederland een week of langer gekampeerd. Eens in de vier of vijf jaar wordt er deelgenomen aan een internationaal kamp. Tijdens dit kamp komen er scouts uit de hele wereld bij elkaar om gezamenlijk tien dagen te kamperen en elkaar te leren kennen.

Informatie: Nicolle van Mourik, telefoon 033-4651204 en e-mail info@impeesa.nl.