Artikel uit Handelspost van 1-2-2001

Scouting Impeesa 75 jaarAMERSFOORT – Scouting Impeesa bestaat 75 jaar. Scouting Impeesa is een groep voor jongens die wekellijks spelen aan de Laan1914. Momenteel telt de groep ongeveer 40 jeugdleden verdeeld over drie groepen, te weten de welpen (7-11 jaar), de verkenners (11-15 jaar) en de rowans (15-18 jaar). Er is nog volop plaats voor uitbreiding.


Bij de groep wordt nog veel gehecht aan de oude waarden en normen en de echte scouting activiteiten, zoals lopen, knopen en kampvuur. Uiteraard is de groep in de loop der tijd ook met de tijd meegegaan, zoals bijvoorbeeld het verkennen van het internet. Onze internet-site bestaat ook al reeds 5 jaren. Het resultaat is te vinden op: http://www.impeesa.nl. Of kom gewoon eens langs! Op zaterdag 24 maart tijdens de nationale scoutingdag wordt er een open dag georganiseerd en dan kan je zelf zien wat er allemaal te beleven is bij scouting Impeesa.

Dit jaar zullen er ter gelegenheid van het jubileum verschilleden activiteiten worden georganiseerd. Traditie getrouw zal het feest beginnen tijden de jaarlijkse boerenkoolfuif (3 februari). Voor de leden worden er verder nog diverse activiteiten georganiseerd onder andere dauwtrappen, een film-marathon en een excursie naar Kamp Amersfoort (http://www.kampamersfoort.nl). Ook wordt er een feest gegeven voor de leiding van scoutinggroepen in de omgeving.

Het hoogtepunt van de festiviteiten zal plaats vinden op zaterdag 23 juni. Dan is de reünie. Alle oud-leden zijn uitgenodigd om dan langs te komen. De meeste oud-leden hebben hier in juni al een brief over gehad, maar we zijn nog steeds op zoek naar oud-leden. Dus mocht je oud-lid zijn of iemand kennen die bij Impeesa lid is geweest, neem dan contact op met Nicolle van Mourik (secretariaat: 033-4651204) of Rob Leijenaar (hopman: 053-4895090).