Groepsweekend

Groepsweekend


VerslagPoehee, wat een geweldig weekend hebben wij achter de rug. Zaterdag om 9u30 begon het allemaal. De staf was al de vrijdag-avond ervoor bijelkaar gekomen om alles door te spreken en, natuurlijk, om de stemming er al in te brengen. Om 10u00 werd de vlag gehesen.

Daarna kwam er een figuur langs die zich voorstelde als Joop van Ellende. Hij is de baas van “A see PMI” productions. Dat is een televisie bedrijf. Zij maken dus televisie programma’s. Speciaal voor ons en voor hun bedrijf was er een programma samengesteld waar ze nog figuranten en deelnemers voor nodig hadden. Het programma voor het weekend werd uitgedeeld.

Toen kwamen de programma-aankondigers aan het woord. Zij vertelden wat er allemaal die dag op het programma staat. Uiteraard werd alles opgenomen door een camera-ploeg. Wellicht dat op de site binnenkort al wat stukjes te bewonderen zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

Het eerste programma was ‘On the run’. Hierin streden zes teams tegen elkaar om een route zo goed en snel mogelijk af te lopen. Onderweg kwamen zij nog langs een aantal posten. Bij de eerste post moest er gefigureerd worden in een trailer of commercial voor de nieuwe Indiana Jones film. Er werden stoere beelden opgenomen van welpen, verkenners en rowans die over een buikschuif gingen. De volgende post was de lunch-post. Tijdens de lunch was er een journaal gepresenteerd door de presentator Rob Freriks. Het laatste stuk route leidde naar het volgende programma onderdeel.

Op het henschotenmeer vond het programma Impi-show plaats. Hierin streden wederom dezelfde zes teams tegen elkaar. Dit maal was er ook echt nog eens veel geld te verdienen. In de eerste paar ronden streden de teams tegen elkaar in paren. Dus twee teams gingen ‘blind volleybal’ spelen, twee andere ‘vette hazen’ en de laatste twee ‘knock you socks of’. De winnende partij die kreeg 300 euro. In de finale-ronde streden alle ploegen tegenelkaar in een kring. De presentator Carlo Boszacht stelde een vraag. Elke ronde moest er 100 euro worden ingezet en het team dat het antwoord goed had en het snelst was, die kreeg dan de hele pot. De vragen waren onderverdeeld in verschillende categorie-en, dus er waren vragen gericht op speltakken. Een vraag was bijvoorbeeld voor de verkenners:’Wie speelde in de laatste James Bond-film James Bond?’. Voor de welpen was er onder andere een vraag op Pokémon en het Jungle Boek, terwijl de rowans op wat moeilijkere vragen werden getrakteerd, zoals ‘Wie presenteren het V8 programma een rug te ver?’.

Na de Impi-show werden alle jeugdleden per auto terug vervoerd naar het troephuis. Hier stond een maalijd gereed, die werd gepresenteerd door Christiaan en Casper, oftewel koken met CC. Tijdens de maaltijd was er weer een programma aankondiging van Bertine Vriezenkamp en Matthias Scholten en was er een journaal.

Na het avondeten moest iedereen de slaapzaal of tent inrichten en andere kleren aandoen. Namelijk disco-kleren, want er was een fantastische disco geregeld. Deze werd gepresenteerd door Mental Smith. Aan het eind van de disco werd er ook nog limbo-dansen gedaan. Onze kampioen limbo-dansen is Jimmy geworden.

Daarna gingen de verkenners en rowan(s) door de regen een reflector-tocht volgen. Dit was een beetje jammer, vooral omdat de thee op ongelukkige wijze door een niet nader te noemen persoon van de primus is gestoten en helaas verloren ging. De welpen gingen gelijk naar bed, maar mochten nog kijken naar een video van het afgelopen welpen zomerkamp. Na de video lag iedereen vrij snel al in diepe rust, de verkenners kwamen ook weer in de buurt van het troephuis. Toen ze terug kwamen hebben we ze lekker voor de kachel gezet met wat dekens, een kop thee en een Bastogne. Toen iedereen weer opgewarmd was en bijgekomen, hebben we ze naar bed gestuurd.

De volgende ochtend was het weer op tijd opstaan. De dag begon met aerobics onder leiding van de Big Diet-ster Marjolein van Springdael. Onder begeleiding van de nodige muziek werden de spieren even goed los gemaakt. Na het ochtendgym vertelden onze ondertussen bekende programma aankondigers precies wat er vandaag op het programma stond.

Tijdens het ontbijt was er Ontbijt-TV. Dit werd gepresenteerd door Hans van Eikelensteijn en Rob Freriks. Zij interviewden mensen uit het publiek en vroegen hun wat ze van het weekend vonden en of ze nog leuke dingen hadden meegemaakt de laatste tijd.

Na het ontbijt begon het pay per view gedeelte. De leden hadden een week vantevoren al opgegeven wat ze wilden zien. Iedereen kon drie dingen opgeven, die hij leuk vond om te doen. Oftewel er waren twee ronden work-shops. Er werden work-shops gehouden zoals, leer bewerken, circus, hakken en zagen, vliegtuigen, zeef drukken en noem maar op.

Na de workshops was er de lunch. Tijdens de lunch vond er voor de laatste keer een journaal plaats en werd voor de laatste keer het programma aangekondigd. Na de lunch was het programma ‘Ren je rot’ gepresenteerd door Carlo Boszacht. Dit was een levend stratego in het thema Televisie. De maarschalk was John de Mol en de mineur was Pickachu en de spion was Ralph Inbar enzovoorts.

Na het spel werd de vlag gestreken en kwam Joop van Ellende weer langs. Hij bedankte ons voor onze aanwezigheid en medewerking. Als presentje had nog voor iedereen een speciaal jubileum-naambandje van onze groep. Iedereen die aanwezig was die kreeg er één. Daarna mocht iedereen naar huis om te genieten van een welverdiende rust na een echt geweldig verlopen en om nooit meer te vergeten weekend.

Brief groepsweekendAmersfoort, dinsdag 11 september 2001


Geachte ouders/verzorgers,


Zoals u weet viert scouting Impeesa dit jaar haar 75-jarig jubileum. In het kader daarvan organiseren wij voor al onze leden een groepsweekend!


Dit weekend vindt plaats op 22 & 23 september 2001. We verzamelen zaterdag om 09:30u op het troephuis aan de Laan 1914. Zondag is het omstreeks 15:00u afgelopen.


Om dit weekend vlekkeloos te laten verlopen is het noodzakelijk dat je een aantal spullen zeker meeneemt. Te weten:


 • – Slaapzak & matje

 • – Extra onderkleding

 • – Feestkleding (lekker hip & trendy)

 • – Correct & compleet uniform (aan bij aankomst)

 • – Goede loopschoenen (géén laarzen)

 • – Toiletspullen

 • – Zaklamp

 • – Bord & mok & bestek (gemerkt met watervaste stift)

 • – Lunchpakket voor zaterdagmiddag

 • – Veldfles

 • – Grote plasticzak

 • – Goed humeur


Tijdens het weekend gaan we een aantal workshops volgen. Iedereen mag zelf kiezen wat hij zelf leuk vindt. Op bijgevoegd strookje mag je zelf drie keuzes opgeven en dan proberen wij je bij je eerste keuze in te delen. Mocht je geen keuze kunnen maken, dan delen wij je in.

Lever het ingevulde strookje uiterlijk op zaterdag 15 september 2001 in bij de staf.


Het is ook mogelijk om je via internet (http://www.impeesa.nl/groepsweekend) op te geven en je keuze kenbaar te maken. Hier is ook meer informatie te vinden.


Wij hopen iedereen op zaterdag de 22ste te zien. Het belooft een heel gaaf weekend te worden.


Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mailen naar groepsweekend@impeesa.nl of telefonisch contact met ons opnemen.


Met vriendelijke groeten en een stevige linker,


Namens Scouting Impeesa,


De groepsweekendcommissie:

Bagheera Leijenaar & Robbert Jan Meijer & Ruud Schmidt

Work-shopsZoals in de brief staat vermeld gaan we tijdens het weekend een aantal workshops volgen.Iedereen mag zelf kiezen wat hij zelf leuk vindt. Op onderstaand strookje mag je zelf drie keuzes opgeven en dan proberen wij je bij je eerste keuze in te delen.


Lever het ingevulde strookje uiterlijk op zaterdag 15 september 2001 in bij de staf.


Het is ook mogelijk om je via internet (http://www.impeesa.nl/groepsweekend) op te geven en je keuze kenbaar te maken.


Workshops:


 • – Grimeren

 • – Vliegtuigen

 • – Zeefdrukken

 • – Leer bewerken

 • – Glas beschilderen

 • – Minipionieren

 • – Kleien

 • – Hakken & zagen

 • – Maskers maken

 • – Circus


Mocht je geen keuze kunnen maken, dan delen wij je in.