April 2002

Ma 29-4-2002: Morgen tijdens Koninginnedag zijn we te vinden in de Langestraat. Kom allemaal even langs en laat je sminken of ga plak zagen. Tot morgen allemaal!

Vr 26-4-2002: Er is helaas nog geen verslag van de RSW, maar ik kan wel al vertellen dat de Eksters 10e zijn geworden en de Kemphanen 19e. Hiermee zijn de Eksters de beste patrouille uit Amersfoort geworden. Gefeliciteerd!

Ma 22-4-2002: Er is het afgelopen weekeinde ontzettend veel gebeurd. De welpen hadden het slot-weekend van de nestwedstrijden, de verkenners waren aanwezig op de RSW en rowans hebben een wipwap gepionierd. Hieronder is alvast een verslag van het weekendje van de welpen, morgen volgt er nog een verslag van de RSW.
Zaterdag-ochtend om 10:00 was het al een drukte van belang op het troephuis. De welpen arriveerden. Als eerste werden alle spullen in het dorp van Robin Hood gelegd. Na een half uurtje kwam Robin Hood aan. Hij vertelde de welpen dat hij een geheime opslagplaats wist te vinden van de sherrif. Hiervoor moesten de welpen een spoor volgen die hij samen met Rama en Little John ging uitzetten.
Het eerste deel van de tocht bracht de welpen tot aan het begin van het grote bos. Om de sherrif te slim af te zijn werd een stukje door het bos gelopen van het pad af en geblinddoekt. Aan het einde van de blinde-parkoers was een grote pijl aanwezig, zodat de welpen de route weer verder konden volgen. Dit deel van de route bracht de welpen op de plaats waar de sherrif een nieuw onderkomen aan het bouwen was. Hier had hij ook drie schatten verstopt in de omgeving. Na de lunch ging elk groepje een stukje bos uitkammen op zoek naar een kistje met goud en zilver. Gelukkig wist elk groepje een kistje te vinden. Nu moest het goud en zilver nog teruggebracht worden naar het dorp. De buit werd verdeeld over alle welpen. Daarna kon het volgende deel van de tocht worden vervolgd. Dit leidde de nesten naar een post alwaar ze zo lang mogelijk aan een vlegel moesten hangen. Het nest dat het langst bleef hangen krijgt de meeste punten voor de nestwedstrijden. Daarna ging de tocht door naar een post spijker poepen. Dit was ook de laatste post. Uiteindelijk wist alle welpen de hele buit weer veilig in het dorp bij het troephuis te brengen.
Om even te ontspannen van de gevaarlijke en moeilijke tocht mochten de welpen even zelf weten wat ze gingen doen. Een aantal gingen hun boog uit testen, ook werden er nog hutten gebouwd en tussendoor werd er nog een spelletje vette hazen gedaan met wie dat leuk vonden. Ondertussen was het ook alweer tijd voor het avondeten. Een aantal rowans hadden samen met Peter een maaltijd voor ons gemaakt.
Na het eten moest er natuurlijk afgewassen worden. De gidsen van de nesten gingen afwassen en de rest ging Robin Hood helpen met het opbouwen van een kampvuur. Hiervoor werd eerst de kampvuurkuil opgeruimd en moest er een heleboel berkenschors en hout worden verzameld. Toen er genoeg berkenschors en hout was gehaald en de gidsen klaar waren met het doen van de afwas, kregen de welpen even de tijd om per nest een sterk verhaal te bedenken. Ondertussen had Robin Hood het vuur opgebouwd. Iedereen verzamelde in de kampvuurkuil, alwaar Robin Hood het vuur ontstak door één lucifer te gebruiken. Bij een goed kampvuur hoort natuurlijk het zingen van een aantal liedjes. Zoals altijd werd er begonnen met nummer 1: Hoor je ’t zingen van het vuur. Het kampvuur was erg gezellig en de sterke verhalen van de welpen erg lachen. Helaas komt al het goede ook een eind, dus na het zingen van Auld Lang Syne moesten de ‘kleine’ welpen naar bed en mochten de ‘grote’ welpen nog even blijven voor een powwow.
De powwow ging helaas echter niet door, want Robin Hood had een beter plan. Aangezien de sherrif wel heel boos zou zijn dat zijn goud was gestolen, was het beter als de ‘grote’ welpen hun slaapzak gingen pakken en een hutje gingen bouwen in de buurt van het varenveld om zodoende op tijd te kunnen ingrijpen als de sherrif er komt. Dus gingen we met drie zeiltjes en zonder sisal (want dat waren we vergeten) op pad. Bij het opbouwen van de hut kwamen we er dus achter dat er geen sisal was, gelukkig hadden we nog wel een paar kleine stukjes bij ons en konden we nog net genoeg bijelkaar sprokkelen om een hutje op te bouwen. Nauwelijks lag iedereen in bed of toen werden ze aangevallen door de soldaten van de sherrif. De soldaten wisten Daan te ontvoeren en waren weg voordat we er erg in hadden. Even later riepen de soldaten dat we al het goud en zilver moesten inleveren als we Daan terug wilden zien. Toen hebben we een deel van het goud en zilver bijelkaar gepakt en gegeven aan de soldaten, zodoende konden we Daan weer heelhuids oppikken bij de dikke boom op het varenveld. Om nog meer moeilijkheden te besparen besloten we om terug te gaan naar het troephuis en hebben we Little John daar op wacht gezet. Gelukkig bleef het de rest van de nacht rustig.
De volgende ochtend ging om 8:00 de wekker. De welpen ruimden eerst al hun spullen op en pakten hun tas in. Daarna nam Robin Hood ze mee om de benen even te strekken. Na de ochtendgym vonden we een brief van de sherrif. Deze stond met een groot mes in een van de hutten van de welpen en werd gevonden door Jan-Willem. Ondertussen stond het ontbijt klaar en konden we aan het ontbijt. Tijdens het ontbijt las Jan-Willem voor wat de sherrif had geschreven. Hij wilde graag al het goud en zilver terug dat we van hem hadden gestolen anders zou hij ons allemaal van kant maken. Hier waren we natuurlijk niet blij mee en al helemaal niet van gediend.
Na het ontbijt mochten de helpers Robin Hood helpen bij de afwas. Na de afwas had Robin Hood een leuk spel, namelijk een levend stratego, maar dan met Robin Hood figuren uit de Disney film. Robin Hood en Little John bemanden elk een post. De partij van Robin Hood wist op een fantastische manier de partij van Little John te verslaan, maar het ging natuurlijk niet om het winnen, het was ook gewoon een erg leuk spel. Na het spel was het tijd voor de lunch.
Tijdens de lunch kwam er een Heraut langs. Dat is iemand die boodschappen doorgeeft van de sherrif. Hij vertelde dat er een boogschiettoernooi heden middag ging plaats vinden. Hierbij zou de sherrif aan de winnaar een grote prijs gaan geven. Robin Hood en de welpen vermoeden dat de sherrif een plan had. We besloten om zijn spelletje mee te spelen en dan uiteindelijk de sherrif terug te pakken. Om goed voorbereid te zijn moest er eerst nog even geoefend worden met de pijl en boog. Ondertussen werden er echte schietschijven opgesteld. Toen alles klaar was kwam de sherrif op. Hij vertelde dat iedereen vijf keer mocht schieten in vier groepen. Van elke groep mochten er dan twee naar de finale, waar er drie keer geschoten mocht worden. Tijdens de voorronde wisten er een aantal aardig wat punten te verdienen en het was moeilijk om uiteindelijk te bepalen wie er naar de finale mochten. In de finale bleek echter de druk voor de meeste te veel. Er was er maar één die raak wist te schieten, namelijk Daan. Hij kreeg daarom uit handen van de heraut de prijs uitgedeeld die door de sherrif ter beschikking was gesteld. Echter voordat de prijs aan Daan kon worden gegeven, greep de sherrif in en vertelde dat Daan nog belastingschulden had en dat hij de prijs in moest leveren. Hierop ging de sherrif er vandoor met het geld.
Wij waren daar niet blij mee, maar wisten niet wat we moesten doen, want de sherrif had heel veel en grote soldaten. Robin zei dat we nog even moesten wachten en het spel meespelen. Als de sherrif dacht dat hij er vandoor kon gaan, dan had hij het mis. De heraut wist te vertellen waar de sherrif woonde. Daarom gingen we met de heraut mee en hebben wij de sherrif beslopen. Op het teken bestormden we zijn huis. Al snel wisten we de sherrif te overmeesteren en al het goud en zilver terug te pakken. De sherrif hebben we toen meegenomen naar het dorp van Robin Hood en Little John. Daar hebben we de sherrif opgesloten om hem over te dragen aan de koning.
Alles is weer goed! Dit was ook gelijk het einde van een zeer enerverend weekend en de nestwedstrijden. As zaterdag zal de winnaar van de nestwedstrijden bekend worden gemaakt.

Ma 15-4-2002: Afgelopen zaterdag hebben de welpen samen met Robin Hood pijl en bogen gemaakt. Ook hebben ze hun sluip technieken verbeterd en geoefend in het camoufleren. Nu maar hopen dat ze as weekendje de sherrif de baas kunnen.
De verkenners hebben zaterdag een tocht gelopen. Uiteraard was er onderweg nog een trappersbaan. As weekend gaan de verkenners naar de RSW. Alvast veel succes!
De rowans hebben zich bezig gehouden met het verlossen van een boom. Er was namelijk een aantal weken geleden een berkenboom boven op een andere boom gevallen. Nu is dus die berkenboom geveld, zodat de andere boom nog verder kan leven.

15-4-2002 18:00:57: Vorige week heb ik een kleurtje toegevoegd aan de achtergronden op de speltak-pagina’s.

Zo 7-4-2002: Jahoe! De nestwedstrijden zijn begonnen! De komende weken streden de vier nesten om de eer wie het beste is.
De opkomst begon heel gewoon voor de welpen, na een korte uitleg werd er naar het varenveld gegaan om een spel te spelen. Echter niet lang nadat het spel was begonnen hoorde de welpen een ijselijke kreet uit het bos komen. Snel gingen ze kijken wat er aan de hand was.
Twee vreemde mannen lagen er in het bos. Ze zeiden van alles over dat ze waren aangevallen door soldaten en iets met een koets. De welpen gingen de twee mannen eerst verbinden. Ondertussen vertelden de twee mannen dat ze Little John en Robin Hood zijn. Na hun te hebben verbonden brachten we ze naar hun dorp.
In het dorp aangekomen trakteerde Robin Hood de welpen op limonade omdat ze zo hun best hadden gedaan. Daarna vertelde Robin Hood in geuren en kleuren wat er allemaal was gebeurd. Het bleek dat er een boze sherrif was die al het geld van de arme boeren stal en dat Robin en Little John de boeren wilden helpen door een koets te overvallen. Dit mislukte echter jammerlijk en ze werden door soldaten verwond. Gelukkig hadden Robin en John wel wat zilverstukken buit gemaakt.
Nauwelijks was hij uit gesproken of de boze sherrif kwam binnen. Hij bulderde dat Robin al het gestolen zilver moest inleveren. Aangezien Robin en John nu nog gewond waren konden ze niet ontsnappen en de welpen durfden niet tegen de grote boze sherrif op. Robin was heel verdrietig.
De welpen wilden Robin wel helpen, maar ze wisten niet hoe. Robin zei toen dat hij een week nodig had om te herstellen en dat hij zich ging verschuilen voor de sherrif in het bos. Over een week wil hij wel de welpen leren hoe ze moeten boogschieten en hoe ze met z’n allen de sherrif terug kunnen pakken. Hoe dat allemaal afloopt dat horen jullie allemaal volgende week in ’t Digispoortje!
De verkenners en rowans hadden gisteren uiteraard ook nog opkomst. De rowans zijn in het bos bezig geweest met bos onderhoud. Er werd daarvoor gehakt en gezaagd. De verkenners gingen een stormbaan pionieren. Ook was er een speciale gast. Een staflid uit Middelburg. Hij kwam stage lopen voor de basis-cursus. Volgende week is hij er ook nog.
Vandaag was er een trainingsdag voor de Nijmeegse vierdaagse. Het was werkelijk uitmuntend weer. Oorspronkelijk stond er een afstand van ongeveer 35 kilometer op de kalender, maar het ging zo lekker dat we er nog tien bij hebben gedaan. Volgende week staat er wederom een training op het programma, dan zal er een wandeling van 45 kilometer worden gedaan.

Di 2-4-2002: Alhoewel er geen opkomsten waren is er toch het afgelopen weekend van alles gebeurd. Verschillende verkenners hebben deelgenomen aan de HIT. Mocht iemand een verslag ervan willen schrijven dan hoor ik dat graag. Niet alleen de jongens zijn actief bezig geweest, voor de verandering heeft de staf zich ook ingespannen. We zijn met z’n allen naar de Ardennen geweest en hebben daar de nodige frisse lucht opgesnoven.
Vrijdag-ochtend vertrokken we met vier auto’s en elf man/vrouw naar La Roche en Ardenne. Door met name de drukte op de nederlandse wegen kwamen we daar aan het eind van de middag aan. Daar aangekomen hebben we eerst het kampterrein opgezocht en onze tenten opgezet en de keuken opgebouwd. Dit was zo klaar, dus was er nog even tijd om La Roche te verkennen en een terrasje op te zoeken langs de Ourthe. Onze tenten stonden trouwens ook aan de oever van deze prachtige rivier. ’s Avonds werd na het eten van een overheerlijke spaghetti een kampvuurtje aangelegd, alwaar we de nodige uurtjes rond hebben gezeten.
Na een koude nacht was het alweer zaterdag. Deze dag stond in het teken van een stoeren ATB-tocht door de heuvels van de Ardennen. Deze avond stond er een nasi op het menu. ’s Avonds bij het kampvuur nog vele liederen aangeheven. Tevens had Benno zich nu bij ons gevoegd, zodat de groep bestond uit twaalf stafleden.
Zondag-ochtend was er een overheerlijk paas-ontbijt. Deze bestond uit paasbrood en suikerbrood, tevens was er jus d’orange en uiteraard waren er hard gekookte eieren aanwezig. Na het ontbijt hebben we nog naar chocolade eitjes gezocht en gevonden. Helaas vonden we maar 74 van de 80 eitjes terug. Na het uitgebreide ontbijt zijn we met drie auto’s vertrokken naar La Roche. Deze dag hebben we een wandeltocht gemaakt rond La Roche. Het was een schitterende tocht langs mooie bergbeekjes. Onderweg hebben we ook nog even een pauze gehouden en tijdens de pauze een soepje gemaakt. Na afloop nog even lekker gezeten op een terrasje met z’n allen. Deze avond hebben we genoten van overheerlijke pannenkoeken. Ook was er weer een mooi en gezellig kampvuurtje.
Het is alweer maandag. Tijd om de spullen bij elkaar te pakken en de terugreis te aanvaarden. Om niet geheel een verloren dag te hebben, stonden we op tijd op om nog even een tussenstop te maken bij de watervallen van Coo. Hier hebben we ruime twee uurtjes pauze gehouden, alvorens richting huis te keren. Gelukkig viel de drukte op de wegen nu wel mee en we waren rond 16:30 weer op het troephuis. Het was een prachtig weekend!

2-4-2002 14:37:07: Er is een nieuwe vraag voor de impipoll. Deze keer over de web site zelf. Tevens zijn de Digispoortjes van februari en maart dit jaar gearchiveerd op de pagina van ’t Spoortje. Ook zijn de stukjes over de jubileum video en cd-rom gewijzigd op de pagina’s van het jubileum en de imp-e-shop. De video en cd-rom kunnen nog steeds besteld worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten