December 2000

Zo 17-12-2000: Afgelopen zaterdag was het echt bagger-weer. Daarom kwam Bagger alias Bagheera alias Erick-Jan langs bij de rowans. Bij zich had hij zijn computer met digitale bewerkingskaart en digitale video-camera. Vervolgens hebben de rowans allerlei opnames gemaakt van verkenners en zelf bedachte actie’s, zoals vermomd boompje verwisselen. ’s Avonds werden er ook nog opnames gemaakt van de welpen. Regelmatig werd de stukjes gemaakte video ingeladen in de computer, zodat deze konden worden bewerkt door het toevoegen van allerlei briljante geluiden en overgangen. Binnenkort verwachten we de officiele premiere van de rowan-video deel 3.
De verkenners hadden een zeer creatief programma. Voor dat er naar binnen werd gegaan, moesten we ons in de regen buiten even uitleven met een potje onvervalst paaltjes voetbal. Daarna werd de open haard ontstoken, zodat het programma kon beginnen. Er werd per patrouille gewerkt en er waren drie verschillende onderdelen. De onderdelen waren touw bezetten, vuuraanmakers maken en leer bewerken. De vuuraanmakers werden gemaakt door kranten stevig op te rollen en deze in kaarsvet te drenken. Het leer bewerken bestond uit het bestempelen van het leer door brand merken van het impeesa logo in het leer. Daarna kon het leer worden versneden tot dasring, patrouillelint-leertje of sleutel-hanger. Ook mocht er op de hoed of de riem worden gestempeld.
De welpen hadden gisteren een avond-programma. Gelukkig was het ondertussen droog geworden en kon het spel doorgaan. Het beruchte peut-lampen-kaart-spel stond op de rol voor vandaag. Dit is een spel waarbij er in het bos peutlampen worden geplaatst met daar onder een kaartje. De welpen moesten proberen om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen. Hierbij werden ze echter tegen gewerkt door de stafleden, die de moesten proberen om de kaartjes af te pakken van de welpen. Uiteraard lukte dat niet, want de welpen zijn veel slimmer en sneller dan de stafleden! ;))

Zo 10-12-2000: Gisteren waren Gert Stein en Christiaan Vermeer wederom in het archief bij ons op zolder bezig om alles te ordenen. Hier zijn ze al een heel tijd mee bezig en het vordert gestaag, maar voorlopig zijn ze nog niet klaar. Afgelopen zaterdag zijn ze onder andere gestuit op de notulen waarin de naam van de groep werd toegekend aan de groep en een brief voor de oprichting van scouting Soekwa.
Uiteraard waren er weer leuke opkomsten van de welpen, verkenners en rowans. De rowans hadden een erg gaaf bikkelweekendjes, mede georganiseerd door Peter Kraan(naast Ruud). De welpen hebben gisteren allerlei verschillende leuke spelen gedaan in het bos, terwijl de verkenners na een partijtjes vette hazen binnen het Kolonistenspel hebben gespeeld.
Na afloop van deze zaterdag was er een vergadering over de aankomende reunie. Onze groep bestaat het komende jaar namelijk 75 jaar. Onder andere besloten is dat we begin maart een uitnodiging de deur uit doen naar alle oud-leden met een inschrijvingsformulier. Ongeveer een maand vantevoren zal dan opnieuw een brief komen met meer details over het programma en dergelijke. We zijn trouwens nog steeds op zoek naar namen en adressen van oud-leden, dus schroom niet en vul het formulier in op de pagina onder de button 75 jaar.

Vr 8-12-2000: De afgelopen dagen ben ik verschillende sites tegen gekomen die het een en ander van de technieken pagina hadden gekopieerd. Daarom wil ik iedereen er op wijzen dat het niet bedoeling is dat deze teksten worden gekopieerd. Anders ben ik genoodzaakt om alles te verwijderen.

Zo 3-12-2000: Afgelopen zaterdag kwam Sinterklaas langs bij ons!
We hadden met de gehele groep tegelijk opkomst. Om 14:30 werd er met z’n allen gevlagd. Na de vlag kwam Sinterklaas aan in z’n impeesa tabberd, samen met twee pieten. Sinterklaas had slecht nieuws, want alle andere pieten waren ziek geworden door het GZP-virus. Het gekke zwarte pieten-virus. Hierdoor kon hij onmogelijk alle pakjes bezorgen op 5 december als wij hem niet holpen. Uiteraard wilden wij Sinterklaas wel helpen.
Eerst kwam echter het grote boek van Sinterklaas te voorschijn en werden er aantal stoute kinderen naar voren gehaald. Zij moesten allemaal een liedje zingen voor Sinterklaas en dan was alles weer goed.
Daarna hebben we het anti-GZP-virus spel gedaan. Waardoor wij allemaal zwarte pieten werden en Sinterklaas konden helpen. Het spel was een lange weg, die moest begaan met een groepje. Elk groepje bestond uit vijf jongens. Je moest dan eerst een dobbelsteen gooien en dan kwam je op een vakje terecht. Voordat je verder mocht moest er een opdracht uitgevoerd worden. De opdrachten waren onder andere pakjes gooien, strooien, pakjes inpakken, zwarte pieten taal leren, gedichten maken en ga zo maar door. Het was heel erg leuk allemaal.
Aan het eind van de middag was iedereen zwarte piet geworden en kon Sinterklaas weer het dak op. Voordat hij het dak op ging, kreeg iedereen nog een kadootje van Sinterklaas.

Dit vind je misschien ook leuk...